Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Televize nenahrává

Od: pepr® odpovědí: 10 změna:

Zdraví vespolek.

Mám tady TV LG 50PM680S. A sice nahrává, ale jak se jí chce. Zrovna teď jsem měl nastavené nahrávání při vypnuté televizi a až jsem ji zapl, tak mi vítězoslavně oznámila "Zahájeno nahrávání". Asi v polovině času co už měla nahrávat. Nastavené nahrávání z EPG podle pořadu se zapne 1 z 10. Když nastavím čas ručně, tak se v 90% procentech zapne, ale spolehnout se na to taky nedá. Zrovna jako dneska. Sázka do loterie.

Při ručním zapnutí nahrávání není žádný problém. Takže předpokládám, že asi nebude problém v časovači, ale v části, která zapíná tuner a rekordér televize mimo obrazovku.

Nečekám opravu přes net. Spíš mě zajímá, jestli se s tím někdo setkal a jestli to dokázal odstranit.

doplněno 17.11.19 23:29:

Napadla mě aktualizace firmwaru. Ale mám s tím špatné zkušenosti. Při minulé a jediné aktualizaci se mi přečíslovaly programy a naskládaly podle LG. 1-200 programy z antény a 201-nevím kam satelitní programy. Přitom pozemák nechytám, takže jsem si satelitní programy naskládal od jedničky. Pak se to přejebalo a nešlo to přeházet zpátky. Šlo to jen v tom konkrétním rozsahu. Tak to vydrželo nějakou dobu, nevím jak dlouho. Po čase jsme to zkusil naskládat podle sebe a šlo to. Pak už jsem neměl odvahu to riskovat znovu.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Z mé zkušenosti s LG musíš krom nahrávání nastavit ještě zapnutí televize na stejný čas. Samotné naprogramování nahrávání tu mou neprobudí.

Pokud je TV ve stand by a ne úplně vypnutá, tak stačí zaškrtnout v EPG nahrávání, nebo nastavit ručně, a televize začne nahrávat aniž by se zapnul obraz. Samozřejmě, během nahrávání ji zapnout lze, ale pokud je jednotunerová, nelze přepínat, aniž by neupozornila na ztrátu nahrávání.

hodnocení

Ano @ernie "normální" televize to má přesně takto. U LG to tak funguje jen někdy. Takže když chci mít jistotu, že to nahraje, tak to musím udělat jako @totak. Musím si zvlášť (minutu předem) nastavit probuzení televize. Jenže pak zbytečně jede celá televize a pak musím ještě nastavit vypnutí. Dřív stačilo jak píšeš vybrat nahrávání podle EPG a o víc se nestarat. TV nahrávala bez zapnutí obrazovky. Pak se to pokazilo a je to čím dál horší.

hodnocení

Opravím: U mojí (a totakovy) LG to tak funguje jen někdy.

Tak ty svý krámy vyrvěte ze zdi a hoďte oknem. Moje LG nahrává normálně bez nějakých blbin programování zapnutí nebo co. Akorát je slyšet jak se spustí disk při vypnuté obrazovce (mám tam plotnový). Zkuste aktualizovat firmware.

LG je ost svérázná značka. Co na jednom typu funguje, na druhém nemusí. Kvúli bugu v operačním systému ji ale vyhazovat nebudu. já už roky nic nenahrával. Všechno se dá najít v archívech stanic a co ne, to je na uložto.

karel556*
hodnocení

2x

Já si vyberu tv LG v programovém průvodci pořad o který mám zájem, televize ho nahraje na externí disk, a nezáleží na tom, jestli je zapnutá nebo ne. Nějaké nastavení, aby se ještě tv zapnula, jak se tu píše je nesmysl. Při vypnuté televizi se pořad nahraje aniž bych něco zaznamenal, a pokud začne nahrávat při sledování, tak jen zobrazí zprávu v horním pravém rohu že "nahrávání spuštěno". Samozřejmě, že televizor musí být ve "stand by" režimu.

hodnocení

"Nějaké nastavení, aby se ještě tv zapnula, jak se tu píše je nesmysl."

Tak to funguje u vás, buďte rád že to tak je a nerouhejte se nebo dopadnete jako my *smich*

karel556*
*smich* tak mám kliku a snad mě neopustí, funguje mě to takhle od začátku co jsem tv koupil, dva a půl roku.

hodnocení

2x

Zkuste se spojit se servisem LG, třeba po internetu. Mě poradili v jiném problému a byl online vyřešen. snad se to povede i u Vás.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]