Nejste přihlášen/a.
Podle toho popisu mě to přijde jako občas nedovírající napouštěcí ventil pračky. Může to být následek úsad z tvrdé vody. A pokud je má úvaha správná, tak ano, může Vám to zase kdykoliv přetéci. Řešit se to dá nouzově - zavřít po praní kohout před pračkou, nebo lépe výměnou napouštěcího solenoidového ventilu. Ale to chce mít originální náhradní díl.
Soused pode mnou měl taky názor, že zavírat vodu do pračky je nesmysl, dvakrát vytopil během asi deseti let šest pater pod sebou, protože mu rupla hadice a nebyli doma, taky všem hradil vymalování bytů, protože nebyl pojištěn. Od té doby vodu zavírá. Taky nechápu, proč hadice praskla a dvakrát, nám se to ještě nestalo.
Taky nezavírám ani u pračky tak ani u myčky,neumím si představit jak u zabudovaných takových spotřebičů bych pracně zavíral vodu(ani nikoho takového neznám) ,od toho tam mám zapojenou hadici s Aqua stopem-viz popis z návodu pračky i myčky:
Aqua Stop je bezpečnostní ventil na přívodní hadici, který v případě poruchy zastaví přívod vody a vana spotřebiče opatřena plovákem a spínačem automaticky zapne čerpadlo a odčerpá vodu.
Po vyprání jsem vždy vytáhla ze zásuvky, vypla vodu. Minulý týden se mi povedlo nějak se pochytat při praní a sepnout dotykem něco co mi bránilo prát, opravář přišel hned ten den a řekl: nevypínat z el, nevypínat vodu, vypnout pouze pračku (otočit kolečkem programování na 0) a pračka už nemůže ani pustit ani vypustit vodu.Prala jsem na program EKO a jen nastavovala termostat a zase chyba, je to nařízení EU, program dlouhý a zbytečný, ovšem výrobce ho v manuálu doporučuje. Oprava neoprava, pouze vyresetovat program, mě stálo 400 kč, ovšem s panem opravářem jsem si popovídala i o programech myčky, jeho rady byly víc než cenné.
Když si nevím rady a manžel je mimo domov, zvednu telefon a volám někoho kdo tomu rozumí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.