Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypnuta pracka vytekla

Od: ruzickova odpovědí: 9 změna:
Dobry den, poprosim o radu.
V nedeli jsem prala deku a nevyzdimala se. V pracce zustalo trochu vody. V patek po prichodu domu jsem zjistila vodu po pulce kuchyne (tam je umistena) a plny buben vody. Dala jsem prat bez pradla a buben opet suchy. Cim to a mam se strachovat? Diky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Podle toho popisu mě to přijde jako občas nedovírající napouštěcí ventil pračky. Může to být následek úsad z tvrdé vody. A pokud je má úvaha správná, tak ano, může Vám to zase kdykoliv přetéci. Řešit se to dá nouzově - zavřít po praní kohout před pračkou, nebo lépe výměnou napouštěcího solenoidového ventilu. Ale to chce mít originální náhradní díl.

karel556*

Zavírat po praní přívod vody do pračky není nouzové řešení, je to normální a doporučené i v manualu pračky.

ruzickova
hodnocení

Dekuji. Kam se tedy obratit kvuli vymene a jaka je odhadovana cena? Diky

hodnocení

0x
Vy nezavíráte pračkový ventil po praní? Dost chyba - bez ohledu na stáří pračky. Jinak pračku nechte prohlédnout pro opravu, nebo u historického kousku zvažte novou. Jo a mění se vždy i s hadicí, důvod předpokládám nemusím vysvětlovat.
Nevím jak ostatní, ale já nezavírám ventil ani u pračky ani u myčky.
U pračky by to asi nebyl problém, ovšem u myčky vcelku jo.
Jako u ostatních věcí, měli by sloužit mě, ne já jim.
karel556*

Soused pode mnou měl taky názor, že zavírat vodu do pračky je nesmysl, dvakrát vytopil během asi deseti let šest pater pod sebou, protože mu rupla hadice a nebyli doma, taky všem hradil vymalování bytů, protože nebyl pojištěn. Od té doby vodu zavírá. Taky nechápu, proč hadice praskla a dvakrát, nám se to ještě nestalo.

Tak já nějak nemám koho vytopit. Jedině, že by mě natekla voda do sklepa. A tam je udělaný odpad v podlaze.
Takže kromě vyšší spotřeby vody žádný problém.
Uznávám, že v paneláku to je asi malinko jinak.

kimbert*
hodnocení

0x

Taky nezavírám ani u pračky tak ani u myčky,neumím si představit jak u zabudovaných takových spotřebičů bych pracně zavíral vodu(ani nikoho takového neznám) ,od toho tam mám zapojenou hadici s Aqua stopem-viz popis z návodu pračky i myčky:

Aqua Stop je bezpečnostní ventil na přívodní hadici, který v případě poruchy zastaví přívod vody a vana spotřebiče opatřena plovákem a spínačem automaticky zapne čerpadlo a odčerpá vodu.

lidus*
hodnocení

0x

Po vyprání jsem vždy vytáhla ze zásuvky, vypla vodu. Minulý týden se mi povedlo nějak se pochytat při praní a sepnout dotykem něco co mi bránilo prát, opravář přišel hned ten den a řekl: nevypínat z el, nevypínat vodu, vypnout pouze pračku (otočit kolečkem programování na 0) a pračka už nemůže ani pustit ani vypustit vodu.Prala jsem na program EKO a jen nastavovala termostat a zase chyba, je to nařízení EU, program dlouhý a zbytečný, ovšem výrobce ho v manuálu doporučuje. Oprava neoprava, pouze vyresetovat program, mě stálo 400 kč, ovšem s panem opravářem jsem si popovídala i o programech myčky, jeho rady byly víc než cenné.

Když si nevím rady a manžel je mimo domov, zvednu telefon a volám někoho kdo tomu rozumí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]