Nejste přihlášen/a.
Měl jsem také Note 4 a následně jsem přešel na Nokia 6.1 s Android One a nyní jsem se opět vrátil k MIUI s Mi 9T. Celkově jsem si zvykl velice rychle, vše šlapalo jak mělo, přehledné, jednoduché, někdy možná až moc. Občas se našlo něco, co mi z MIUI chybí, občas něco, co bych na MIUI vítal. Co mě štvalo nejvíc a nejsem si jistý, jestli jde celkově o Android One nebo jen v rámci Nokií, dost často se omezovaly procesy při vypnutém displayi tak, že ani notifikace nepřišla, dokud se nerozsvítil display. Například u Messengereu. Hrál jsem si s tím dlouho a zkoušel vše možné nastavení, na nic jsem nepřišel a kamarád s 3.1 to má obdobné. Na druhou stranu na MiA2 Lite to prý nedělá. Vzhledem k tomu, že jsem si ale velice oblíbil hody telefonem o dlažbu, vybíral jsem asi po 3/4 roce telefon nový a volba padla zase na Xiaomi. Tak nějak mi to prostředí a nastavení s různými detaily vyhovuje, i když ke všemu se dá najít nějaká ta výtka. Osobně jsem jel a znovu jedu na CZSK MIUI, vyhovuje mi celkové přizpůsobení, zatím jsem oželel nezprovozněné NFC platby.
- Podle všeho i globální verze přechází na googlácké aplikace pro volání a záznam z oficiální distribuce mizí i odtud, czsk verze pochází z čínské, kde bez problému funguje.
- Kalendář používám pouze Google napříč vším.
- U každé aplikace šlo nastavit tuším jen užívání dat na pozadí, moc jsem neřešil.
- Žádný čistič jsem na Android One ani jednou nepoužil, pouze při přechodu na novou verzi Androidu jsem provedl továrko, žádný náznak zpomalení. Každopádně nějaký předinstalovaný souborový manažer od Google tam měl funkci čištění zbytečných souborů, pokud se nepletu.
- Různé doplňky bych omrknul asi na XDA, netuším, kolik si toho Android One nechá líbit. Mě nic zásadního nechybělo v rámci možností.
Jo tak to taky nechápu jak na tom ali dokážou vydělávat když to posílají z takové dálky za dolar, hlava mi to nebere, zřejmě se toho do toho konťáku vejde opravdu hodně, ale když uvážím že ten pošťák to musí doručit na adresu, takový práce v tom je, nechápu kde se v tom pro ně ukrývá jakýkoliv zisk
Čínská vláda podporuje export takže firmám na aliexpress přidává na poštovné. Je to ale nějak časově omezené, když jsem začínal v číně nakupovat, tak jsem aliexpress nevěřil a měl svoje oblíbené e-shopy. Všechny postupně z free shipping ustoupily a po pár letech začaly poštovné účtovat. Pod Aliexpress asi není problém zavřít krám a založit nový.. tam je free shipping u většiny zboží.
Já teda MiUi už nemám protože jsem při jeho používání dostával sebevražedné myšlenky ale nešel by ten kalendář (a nějaké další aplikace které nejsou specifické k hardwaru telefonu) prostě přeposlat na nový telefon? určitě bych to aspoň zkusil. Já na vytažení apk souboru požívám oandbackup který umí zálohovat i data (ale na to je potřeba root)
1. používám pro ten účel samostatnou aplikaci z google play ACR, ale stála mě asi stovku, chtěl jsem pro verzi bez reklam ... uznávám záznam hovoru je velká přednost MIUI a v čístém androidu to prostě není, je třeba to dokoupit. Jsou i free verze ale to nedoporučuju, je to často používaná aplikace a pokud jsou v ní reklamy je to otrava.
2. bohužel tady nevím ... používám google calendar, nevadí mi. Dalo se zvyknout.
3. to zvládne třeba tato aplikace play.google.com/... Android Firewall, je zdarma
4. čistič, ach ne , hele dobře děláš že nehoduješ uvolňování ramky, protože je to opravdu kravina, android si tohle dělá mnohem chytřeji interně sám a thle appky mu to jen nabourávají a narušují. Udělej ještě jeden krok a správu vyrovnávacích pamětí taky nech jen na systému, je to mnohem lepší než si tam zanášet jakékoliv cleanery - vůbec k ničemu to není a jen to otravuje reklamami.
5. na pokročilejší nastavení zvuku, asi myslíš nějaký ekvalizer, nějaký katalog s vyzváněními typu zedge ... nebo ještě něco jiného? to všechn není problém ekvalizer si můžeš stáhnout jakýkoliv, já jsem si počkal na slevu jednoho profi placeného když ty slevy sleduješ hodně často zrovna ty profi ekvalizery se zlevňují na 0kč, na sledování těch slev je skvělá aplikace AppSales
ale jedním dechem taky dodávám, že miui není žádná katastrofa ... modifikace výrobců mají špatné jméno předevšík kvůli těm výrobcům kteří systém modifikují bezúčelně, ale u miui ty úpravy nejsou špatné. Vůbec bych se toho nebál a klidně bych do toho šel i za cenu že to nebude ten pravý čistý android (nemá k němu rozhodně nijak daleko a ty vychytávky navíc se občas hodí)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.