Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefungující aku vrtačka

Od: heterak® odpovědí: 8 změna:

Mám akuvrtačku NAREX ASV 18-2A

Když vrtám,tak za chvíli akučka přestane fungovat. Musím pár sekund počkat a potom zase jede na plný výkon.

To se pořád opakuje.

Dělá-mi to i když je plně nabitá.

V jaké součástce může být problém?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jenicek*
hodnocení

3x
Je možné že vaše aku vrtačka má v elektromotoru zabudovanou tepelnou pojistku která chrání motor před přehřátím a jeho následným poškozením. Možná je také tím že vrtačku přetěžujete,tím pádem klesnou otáčky,motor se nestačí chladit a výsledek je ten že se motor přehřeje a pak vypne. Baterie na vině nebude,roztáčela by se s obtížemi a nebo vůbec by se neroztočila. Zkuste vyhledat v okolí nějakého opraváře ať ji omrkne a případně změří.

hodnocení

0x

Ano, zřejmě je ta vrtačka pro vaší činnost slabá a prostě se při přetížení odstaví. Což je správně. Po vychladnutí čidla opět běží.

vernon
hodnocení

0x
Problém je v součástce mezi vrtačkou a podlahou...
karel556*
16.11.19 12:41

*smich*

jenicek*
Vernon: tak teď jste mě dostal *smich*, tohle by mě nenapadlo *palec2* . Jinak bych řekl že vrtačka je slabá a bylo by lepší sehnat jinou a silnější.

Ale na štaflích to dělá taky *smich*.

hodnocení

Vrtačku používám naprosto minimálně. A zastavuje se hned při prvním vrtání ,nikoliv až po x dírách. Takže přehřátím to není.

hodnocení

0x

Zkusil bych jestli doléhají a volně chodí uhlíky, případně jestli v háji není jeden z kontaktů komutátoru. Obojí by mohlo způsobovat, že se vrtačka zastaví, pravděpodobně vždy v téže poloze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]