Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spaleny reprak

Od: vydrbanykktkoo odpovědí: 8 změna:
Dobry deň,
Predem prosim, aby ste se ma nepytali, ako sa mi to prihodilo, radu vam ponukne moj nick xD stalo sa mi to, že som v dobre viere, ale nechteně prepnul na mojem reproduktore, bedne z 230v na tech 115 či kolko. Vobec tomu neviem, chcem sa opytať, ako moc je to po smrti a jestli je možno nejak opravit - v jakem pribliznem cenovem rozpeti
Dakujem za odpovedi

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No, možná by se hodilo aspoň napsat, o jaké bedny se jedná...

Záleží co tam shořelo, podle toho se dá odhadnout cena opravy. Bez informace co shořelo vám cenu opravy nikdo neřekne.

vydrbanykktkoo
@mikihans
Ďakujem za rychlu odpoved. Ani ma tak nebere ta cena, ako jestli to pojde opraviť. Jedna sa o JBL eon 612. Svojou blbosti som prepl z 230v na 115v, v tom gombiku, ktery je červený na prepinani 230 a 115 zajiskrilo a od tej doby nehra. Tak či je to spravitelne

host
hodnocení

2x

Všechny dobré elektrické spotřebiče mají nějaké jištění, takže by nejspíš měla vaši chybu zachytit pojistka, nebo pojistky. Buď jsou přístupné zvenku a může je vyměnit i laik, ale musí použít stejnou, správnou hodnotu pojistky, nebo pokud jsou pojistky někde uvnitř tak je určená pro výměnu nějakým servisním technikem, který ví, co dělá. Samozřejmě si nechá za práci zaplatit.

Pokud by toho vyhořelo víc, uvidí to on a on pak může odhadnout cenu opravy.

P.S. Pokud je v napájecím zdroji trafo, tak by ho měla pojistka zachránit a nic by neshořelo. A kdyby jo, tak by to smrdělo typickou spáleninou a servisák by to poznal už po čuchu i když by nic neotvíral.

vydrbanykktkoo

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, patrně jde o aktivní repro (se zabudovaným zesilovačem) a zřejmě dražší (přepínání "voltáže" nebude asi u levných repro). No, určitě to zasmrdělo, možná i zakouřilo - bude tam spálené trafo (minimálně). O opravě bych se rozhodoval podle pořizovací ceny repro a délky jejich používání (cenu opravy neodhadnu). Zdravím!

doplněno 13.11.19 20:16:

vydrbanykktkoo - našel jsem si tento model repro na internetu a vzhledem k jejich ceně bych je nechal opravit (i když cenu opravy opravdu neodhadnu, ale byla by škoda je odepsat).

doplněno 13.11.19 20:25:

Nemáte zač.

vydrbanykktkoo
Ďakujem!
Jedna sa o JBL 612, čo sa tyka mych amaterských zmyslov, vravel by som, že nezasmrdel :D nemáte predstavu, ako by sa to mohlo pohybovať, ta oprava?
vydrbanykktkoo
Omlouvám sa, prehledl jsem poslednu vetu :D
vydrbanykktkoo
Moc ďakujem!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]