Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

TV + dlna

Od: kouba* odpovědí: 4 změna:

Ahojte,

až doposud jsme žili spokojeným životem bez televize. Nadešel čas televizi koupit a tak bych se rád zeptal někoho zkušenějšího na jeho názor. V současné chvíli koukáme na filmy nejčastěji v ipadu, do kterého přenášíme data pomocí DLNA z PC. Je to velice pohodlné a prakticky 100% funkční a tak bych rád bych zůstal věrný této "zavrhované" technologii.

Přemýšlím nad NAS v kombinaci s TV. Moc jsem se o tom nedočetl, pouze to že "je podporováno". Jak moc dobře funguje už se bohužel nedozvíme, pouze to, že TV od každého výrobce reaguje odlišně na různé formáty. U apple jsem nikdy nenarazil na nic, co by nepřehrál (až na externí titulky, se kterými si někdy ví a někdy neví rady).

Jo a jestli mi tady někdo navrhne PC -> hdmi -> TV, tak děkuji nechci. PC je poněkud daleko od TV a navíc ho přes noc vypínám (když koukáme na film tak cmd shutdown -s -t XXXX).

Rád si vyslechnu, jak tento problém řešíte vy, popř. jaká technologie je dnes nejspolehliější. Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

DLNA

Na PC mi běží DLNA server (serviio.org), televize je připojená pomocí wifi. Je to podle mě bezproblémové a nejjednodušší řešení, které nevyžaduje žádné zvláštní náklady.

douby*
hodnocení

2x

Různě to kombinuji ale většinou streamuji z NASky či internetových zdrojů pomocí samby (smb) nebo právě chromecast/miracast, což je nedoceněná a rozhovně velmi praktická cesta, která se domnívám bude používat častěji a častěji s ohledem na praktičnost, svou jednoduchost a stále se zlepšující podporu ze strany mnoha mobilních aplikací youtube počínaje a třeba naším ivysílání archivem české televize konče.

Podporu miracastu díky volně dostupné licenci najdete ve stále šířším spektru televizorů, a to ani nemusí být chytré či vybavené operačním systémem. Samozřejmě totéž můžete řící i o FTP, SMB, a dalších protokolech ale v nich není přítomen mobilní telefon jako velmi praktický ovladač kterým přenos ze zdroje do televizoru komfortně zadáváte aniž by televizor sám musel disponovat aplikací který by takového výběru byla schopna. Na výrobce TV se s miracastem kladou jen minimální nároky, díky tomu by jeho podpora mohla být časem prakticky stoprocentní a s tím později i podpora ze strany mobilních aplikací a poskytovatelů online multimediálního obsahu.

rv*
hodnocení

0x

NAS obvykle podporuje dlna a běží na něm dlna server. Takže vhodný NAS + smart TV obvykle stačí. Pro vyšší datové toky je lepší dát na osvědčeného dodavatele (já mám např. Synology).

DLNA server je klidně možné mít nainstalovaný i v mobilu nebo tabletu (já ho mám spuštěný třeba v aplikaci KODI) a tomu předhodit filmy na síťovém disku.

hodnocení

0x

jiné

Používám několik způsobů, ale nejčastější je přes domácí WiFi z NAS Synology do televize. Na síti mám počítače, tiskárnu i mobil. Kromě různých dalších věcí mám na NAS mnoho filmů a seriálů, vše roztříděné. České zvlášť, zhraniční zvlášť, seriály také a tak podobně. Důležité by pro vás bylo, že kromě NAS a televize nic nemusí běžet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]