Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stará TV,podporuje DVBT2? Chytám Čt sport!

Od: ola® odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

Máme v RD 4 staré televize, máme normální klasické antény, pod střechou. Signál bereme z Ostravského vysílače. Jak poznám, jestli tyto TV budou fungovat i příští rok? Tedy, jestli budou přijímat DVBT2? Televize jsou staré cca 8 let. Prý signál ČT sport, už vysílají pouze v tomto novém formátu, ale nám na všech 4 tv, tento signál funguje, normálně, nám hraje. Znamená to, tedy, že tyto naše staré tv budou fungovat a nemusíme kupovat nové? Nebo, jak to zjistím, jestli je budu muset vyměnit?

Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No nevím jaké máte TV ,ale jestli 8 roků staré tak pochybuji že budou příjmat T2.Žádný kanál ještě nevysíla pouze v novém formátu.První budou vypínat Prahu a to koncem listopadu.Ostrava přijde na řadu až cca v květnu,takže máte půl roku čas

doplněno 10.11.19 10:04:

Poznáte to v návodu TV,ale výrobci začali T2 montovat cca v roce 2015 takže určitě nemáte.Ale nepanikařte ,jak píši ostravsko začne vypínat až za púl roku taže mát(m)e čas na koupi set top boxu nebo nové tv.

ola®
hodnocení

Dobře, jak tedy poznám, zda ta moje tv, bude fungovat? Lze to nějak poznat, už nyní? Třeba co zkusit naladit, nebo tak nějak? nevyznám se v tom..., ale četla jsem, že ČT sport, už vysílají pouze ve formátu DVBT2, a mě to funguje, tak se ptám?

Vaše televizory určitě nebudou schopny přijímat pozemní vysílání ve standardu DVB-T2. Je zbytečné zkoušet naladit programy v DVB-T2. Budete si muset za čas koupit nový televizor nebo settoboxy. Zajímalo by mě, kde psali, že ČT sport vysílá jen ve formátu DVB-T2. To totiž není pravda. Já zatím přijímám všechny české programy ve starém formátu bez problémů

hodnocení

0x

Dobrý den. Vzhledem ke stáří přístrojů, jsem přesvědčený, že DVB-T2 nemají. Zjistit se to dá tak, že naladíte programy a měly by se naladit v DVB-T i v DVB-T2. V poslední době jsem v rodině a u příbuzných ladil 3 nové přístroje a u všech se naladilo DVB-T2 jako první v pořadí a na všech je uvedeno T2, když si dáte podrobnosti o kanále a konkrétním programu. Ale jak jsem psal- u 8 let staré televize DVB-T2 nebude.

doplněno 10.11.19 10:48:

A jak píše bruno 2- ČT sport vysílá stále v DVB-T. Všechny kanály jsou v současné době duplicitní. Ty co vysílají v DVB-T2 jsou zatím na prozatimních kanálech a budou se muset po přechodu znovu naladit. Snad z vyjímkou ČT, která zůstane.

hodnocení

0x

Na sto procent fungovaat nebudou, jestli jak píšete jsou staré. Kdybyste sem hned napsal názvy, už jste to mohl vědět. Nebo stačí podle názvů vyhledat na webu. Na poloviční dotaz nemůžete dostat kvalitní odpověď.

hodnocení

0x

Prý, jedna paní povídala bla bla bla.

K dotazu

Ostrava Hošťálkovice vysílají souběžně "postaru i ponovu"

DVB-T kanál 54, síť 1, VŠECHNY své stanice, i ČT Sport

DVB-T2 kanál 26, přechodová síť 11, nově DVBT2

Takže chytáte starý systém DVB-T patrně. Zjistěte si, na kterém máte ten ČT Sport kanále a bude to hned jasné.

digitalnitelevize.cz/...

hodnocení

0x
S pravděpodobností hraničící s jistotou to tvá televize neumí.
Že chytáš ČT sport nic neznamená. Dost jistě to máš v SD rozlišení.
Pokud chytáš ČT v HD rozlišení, jsi v pohodě a nic nemusíš kupovat. Ale to asi nemáš, viď?

hodnocení

0x

takhle starý tv to umět nebudou

stačí se podle typu TV kouknout na net do parametrů a víte

já to vidim bud na koupi patřičného settoboxu nebo rovnou nová televize s patřičnou normou *cteni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]