Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dobří lidé, prosím poraďte invalidnímu důchodci! Už léta si nahrávám (hlavně dokumenty) na HDD recorder Panasonic a hned si to na něm vypálím na DVD. To šlo doposud z DVBT1. Teď jsem si koupil setobox na DVBT2 a neměl jinou volbu, než ho připojit do Panasonicu přes AV. To chodí super, ale jakmile stisknu na HDD recorderu nahrávání, tak mi to vyhodí hlášku, že program je chráněn a nahrávání se nezapne. To se děje naprosto u všech programů.
Poraďte mi prosím, kde seženu nějaký dekodér (či něco podobného), který tuto hlášku zruší a Panasonic mi bude ze setop boxu normálně nahrávat po Scartu (AV) do Hard disk recorderu Panasonic.
Moc a moc předem děkuji, za jakou koli radu. Michal
Zkuste přepnout vstup scart (plně propojený 21.pin) na RGB, kouknul jsem do pdf EX88 a ten to umožnuje (strana 8 a 65), tak snad i ten Váš. Nemusí přepnutí na RGB mít všechny vstupy scart.
tak to je rada nad zlato, nejen zmrzačit h.265 video konverzí do zastaralého mpeg-2 na dvd ale ještě víc kvalitu degradovat dvojnásobnou konverzí digital->analog analog->digital ... to ta nahrávka bude vypadat jak kdysi na VHS kazetách.
Mooooooc Vám děkuji, mám Panasonic DMR-EX77 a DMR-EX83
Jenže tomu moc nerozumím
Kde to mám přepnout? a potom: k čemu mi je plně zapojený scart? (mám jich hafo) ze set top boxu mi to leze pouze po AV přes jacka 3,5.
Paní má set tobox, který má i scarta, že bych si ho půjčil na zkoušku. Je to myšleno takto?
Já mám ještě na STB HDMI, ale panasoc (oba) ho mají pouze jako výstup.
Mám tu ještě originál kabely HDMI na RGB i na AV, ale to nechodí RGB má Panasonic pouze jako výstup (ale tím si teď nejsem jistej.
co mi pomohlo: z STB jsem to vyvedl po HDMI a přes aktivní konvertor na AV to po AV připojil. To už nahrávání šlo, Jenže konvertor je nějakej Papuánskej a obraz je roztrhanej
Jakým kabelem je propojen STB a HDD recordér? HDMI? Že by nějaká data informovala po HDMI recordér o zámku? No zkusil bych to obejít propojením SCARTem a nebo Cinchem (Scart redukce cinch a pak cinch redukce na scart do videorekordéru).
Pak by šel jen obraz bez dalších informací a tak by nemusel hlásit blokace a jiné.
Ale bez záruky, jen nápad. Nesetkal jsem se s tím.
Jiný zdroj signálu tomu HDD recordéru nedělá problém? Třeba připojení VHS na zkoušku z HDD recordérem pomocí scart-scart kabelu.
DVD patří do muzea. Pokud umožňuje settopbox nahrávání na externí disk, nahrával bych na něj. A nahrávky poté přenesl do počítače k provedení úprav - osekání reklam a podobně.
Možná patří DVD rekordér do muzea, ale já jej budu používat nadále (Panasonic). Signál přichází ze satelitní antény, takže se mně přechod na DVB-T2 netýká. Editace u rekordéru je velmi jednoduchá - odstřihnu část záznamu před začátkem pořadu a za jeho koncem, vystříhám reklamy, vyznačím jeho název. Pak si program přehraju a buď jej vymažu nebo - pokud si jej chci ponechat - vypálím na DVD. Záznam je sice v rozlišení SD, ale to mě netrápí.
A když to máš pře satelit, tak je také problém ne? Protože pokud vím tak je to na DVB-S a teď je už nějakých pár let DVB-S2?
Já používám pro některé nahrávky televizní kartu (tuner) Evolveo DVB-T2 (stojí pár korun), který zasunu do USB v počítači a do něj kabel od antény. Pak si vyberu co chci do počítače nahrát. Dál už s tím lze dělat cokoli, sestříhat, převádět, vypálit, uložit na jiné médium.
Nevím, ale připadá mi to celý zbytečně moc složitý. V T2 ČT vysílá v HD a třeba budou časem vysílat i jiný stanice.
Nahráním na DVD se o HD přijde a navíc ukládat si nahrávky na DVD není nejlepší nápad.
Já bych Panasonic poslal do křemíkovýho nebe, k set top boxu koupil externí disk a nahrával na něj. 1 TB stojí do 1500 Kč, 2 TB něco přes dva tisíce a vejdou se na to stovky hodin nahrávek. Jako bonus je vše na jednom místě, bez přehrabování hromady DVD.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.