Nejste přihlášen/a.
Rád čtu knihy, tak se chci zeptat na vaše zkušenosti se čtečkami knih. Displej e-ink.
Používáte tedy ty čtečky, nebo vás elektronické knihy zklamaly a vrátili jste se ke "klasice"?
Jen chci doplnit, že se mi jedná o skutečné "čtečky" knih, s elektronickým inkoustem- "E-ink", ne o programy do mobilů
Vzato do důsledku nesmíte kvůli autorským právům půjčovat ani papírovou knihu. Stejně jako třeba DVD s filmem.
Kombinuji, doma klasické papírové, na cesty, do nemocnice, na dovolenou čtečku. Vejde se do ní neskutečné množství knih, když se člověk trochu věnuje formátům a třídění, má perfektní knihovnu vždy poruce. Podsvícená nás zachrání při jízdách večer v autobuse, vlaku. Myslím, že to takhle dělá spousta "čtečkařů".
Moje zkušenost. Čtu knížky, většinou ve formátu e-pub, na smartphonu s 5" displayem na ležato. Mám v něm "knihovnu" s cca 2500 titulů. Jako čtěcí program používám aplikaci ReadEra (GooglePlay), která je, zatím, ze mnou již více používaných aplikací, nejlepší. Česká, bez reklam. Nastaveno čtení na černé obrazovce, bílé písmo (noční čtení). Podle mne to má tyto výhody: 1. mám "knihu" (i "knihovnu") kdykoliv a kdekoliv po ruce a pokud někde čekám, cestuji, odpočívám, mám jí stále "po ruce" - v kapse. 2. Kdykoliv si vyhledám další titul, po dočtení předešlého. 3. Je možno různé nastavení velikosti písma, barev stránky a písma. 4. Záložka je automatická 5.Listování je jednoduché klepnutím prstem, nebo na tlačítko volume. 6. Hledání jednoduché, spouštění rychlé. 7. Čtečka (aplikace) informuje o již přečtených, oblíbených knihách a.t.d.
Jediná nevýhoda pro čtenáře klasické knihy - "nevoní papírem" Jde o mou zkušenost a můj názor. Ke klasice se už určitě nevrátím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.