Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Android 9 a import kontaktů

Od: totak® odpovědí: 5 změna:

Zdravím, jak vyvolat volbu importu kontaktů v androidu 9?

Po prvním spuštění jsem tu volbu nechal přeskočit a dodatečně ji nemohu najít. Mobil nemá HW.tlačítka jako starý.

Jde o xiaomi s androidem ONE.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Import odkud? Pokud že souboru, tak to jde určitě přímo v kontaktech přes ikonu "tři tečky" a v případném nastavení.
Pokud z Googlu, tak to najdete v nastavení telefonu v položce účty/synchronizace, tam vyberete účet google a povolíte synchronizaci kontaktů.

tomas11*
hodnocení

2x

No nedělal bych to v kontaktech ale v lidech

hodnocení

Bohužel. Tři tečky jsem rozkliknul jako první, co mě napadlo. Tam je jen historie volání, nastavení anápověda.

Pod nastavením taky volba správy kontaktů není.

Na starém cubotu byly "tvrdý" tlačítka pod displejem který stačilo podržet při otevřených kontaktech. A android 4.4 v devítce se ještě neorientuju.

hodnocení

Nojo ukázalo se, že kontakty se chovají jinak když je otevřu z plochy tlačítkem telefonu a jinak když je otevřu ikonou ze menu aplikací. Záhada objasnena. Dík za snahu pomoct.

douby*
hodnocení

0x

kontaky jsou v android telefonu synchronizované s google cloudem, a to znamená že tytéž kontakty najdete na adrese contacts.google.com (pochopitelně po přihlášení) tam snadno najdete možnost importovat kontakty (je v levém menu, výrazné tlačítko IMPORTOVAT) a kontakty které zde importujete se vám díky synchronizaci objeví i v telefonu. To je nejsnažší cesta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]