Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych z Ali (nebo z nějaké jiné "Číny") koupit dron. Měl by mít foťák nebo kameru, ale nemusí to být žádný profesionální přístroj. Je určený pro kluky na hraní (ale zase nechci úplný shit).
Máte nějaké doporučení nebo máte s nějakým typem osobní zkušenost, pozitivní i negativní?
Syma X5C. Je to spíš hračka, ale řízení je snadné (dobrá stabilizace), fotky i video to umí. Cena skvělá a lze koupit téměř jakýkoliv náhradní díl.
Takhle. Koukal jsem taky po dronu, poněvadž dnes jsou v módě efektní fotky a videa z výšky jak známo. Když jsem si kolem toho zjištoval podrobnosti co a jak by měl dron umět a jaké by měl mít parametra a uviděl ceny nějakých kvalitnějších strojů, tak jsem se vrátil zpět s natáčením na zem jak obrazně, tak i fyzicky.
Ta Syma X5C a podobné ekvivalenty, stabilizace hrůza a obraz je tragédie a to myslím i pro děti na hraní. Viz videa na YT. Ale je to o náhledu na věc, no.
Níže ukázky, samotné lety si najděte, je tam předtím dlouhý unboxing a čas sem nejde vložit (nevím proč).
Dron za dvojku (Syma)
v porovnání s např
DJI Mavi Air Fly za 27 000.-
Ne, motaku, není to překvapivé. Ten 20x levnější dron není fabka, ale ani trabant. To je třesoucí se šlapací autíčko. Já jsem dal příklady rozdílu ve kvalitě a stabilizaci videa. A ten tozdíl je na videích myslím vidět, to potvrdí i slepej. O tom, jaká kvalita komu stačí, ať si každý rozhodne sám.
@jethro nechtěl shit. Drony za 2--3 t jsou shit. Nechtěl ani profesionální stroj, ten začíná od těch 30, ale jsou i stroje za cenu auta. Takže ten kompromis za tu desítku je myslím dobrá volba.
Navíc, polož si otázku, k čemu tedy dron s kamerou? Počítám, že k tomu, aby na záběry někdo koukal. Záběry levných dronů jsou nekoukatelné i pro totálního ignoranta. V opačném případě na hraní lze koupit dron bez kamery nebo lepší je RC helikoptéra.
Pod toto bych nešel, je tam i propagační video, ale zdá se mi, že je samozřejmě vytuněné a dělané jiným dronem. Nicméně na YT jsou skutečné testy a nevypadá to úplně blbě. Vše levnější ( < 10 000) bude stát ha h...o.
https://www.megapixel.cz/dji-kvadrokoptera-mavic-mini
1825 Kč. Tedy 11.11 a žádné DPH
Možná za 4 dny doma. Aspoň tak mi to chodí z Polských skladů
V ČR možná 10 000 Kč
Přiklad1: Ty pořád nevěříš tomu, že to jsou šitózní hračky? I ta Syma X8pro za 3tis. je hrůza co se obrazu a stabilizace týče-viz youtube. O těch no name za 1800 nemluvě.
Já žádnej nemám. Video jsem neviděl. Mohu se jen orientovat tady. Píši viděnou s vyšším rozlišením a lepší modely s GPS. Taky píši o nějakém barometru. Dvojčatům jsou dva roky. Kdo chce vybrat tak 11.11 jsou slevy. Nemám zkušenost s Ali a třeba uvedenou poštou NL. Někdy něco bývá Odesláno v rámci EU.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.