Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení elektroměru+HDO

Od: marek* odpovědí: 3 změna:

Zdravím...jsem elektrikář a u známé jsem přepojoval elektroměr, HDO a stykač z důvodů, že ji nějaké cca 2 roky "běžel" VT a stykač byl stále sepnutý. A když jsem to přepojil, tak mi nastalo to, že sice mi stykač sepnul, rozepnul jak měl při VT a NT, ale na elměru mi šipka stálé ukazovala vysoký tarif, ikdyž mi seplo na nízký tarif (podle času NT). Jak je to možné? Viz příloha zapojení

Zapojení elektroměru+HDO

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

HDO Vám zřejmě ovládá stykač, ale již ne přepínání elektroměru. Něco máte špatně, ale z toho obrázku se toho moc poznat nedá. Překvapuje mě, že coby elektrikář, s oprávněním zasahovat do zaplombovaného zařízení chybu nedokážete najít.

hop®
hodnocení

0x
Drátky podle fotky vypadají, že jsou správně zapojené. I elektroměr může být nemocnÿ, konzultoval bych to s distributorem...

hodnocení

0x

Tak barevně to pominu je to nějaký zmatlaný...

A napájecí cívka (obvod přepínání)s e nezapojuje přes jistič, ale rovnou natvrdo z první fáze...

Zapojt o podle tohoto a pokud to nebude fungovat, tak zapřemýšlej a hlavně měř...

Divím se, že se do toho pouštíš bez nějakých větších znalostí...

Zapojení elektroměru+HDO #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]