Nejste přihlášen/a.
Hezký večer vážení rádcové. Babička-Ježíšek má letos nelehký úkol. Nový dotykový telefon vnučce. Myslíte, že ji uspokojí tento a nebo pomůžete vybrat jiný? Je to mé a vnuččino tajemství a tak se nemohu radit s dědou. Dík za váš čas.
Takhle. Je to vaše věc. Ale položili jste si otázku, jestli dítě využije všechny užitečné funkce přístroje? Co já mám zkušenosti, tak tyto věci jsou cizí i mnohým dospělým. Nebo to má jen k psaní, volání, hraní, selfíčkům a hlavně aby nebylo OUT? Já jen, že kladete otázku, jestli telefon dítě uspokojí. Čím by tedy měl, funkcemi nebo barvou? Mám na mysli užitečné fce, ne pseudofoťák s několika "objektivy", to je ta nejpostradatelnější věc.
Ernie máte pravdu, děda ten nevyužije skoro nic a rady chce po vnučce, ta na rozdíl od něj využije kde co. Já jsem zaostalá a mám tlačítkovou Nokii, využívám telefon a nic víc. Ovšem slyším, babi kup si něco lepšího abych mohla posílat fotky a šlo tam nainstalovat jakýsi wasab (omlouvám se neznám a netuším zda je to správně) jen vím, že se z toho volá zdarma a posílají se fotky, že mají založenou skupinu a jedna správa, fotka se pošle celé skupině, že to má kameru a vidíte se. Na barvě nezáleží, důležité jsou funkce a výdrž baterky. Pro mě cena, synovec má cosi za víc jak 20 000, vnučka nad tím slintala, úžasné co to umí, ale sama řekla, to je strašně moc peněz ale jednou bych ho chtěla.
Proč myslíte že jablko frčí všude, kdekoliv kde se v technologiích trochu lépe vyznají mají majitele apple zařízení za v podstatě jen hlupáky co se nechávají balamutit marketingovým pozlátkem Všude to určitě nebude. ale všude tam kde o technologiích netuší nic snad ano. Základní předpoklad k tomu abyste zbožňovali apple je neochota zaobýrat se technickými podrobnostmi, je třeba VĚŘIT, že apple je nejlepší a víra tvá tě ozdraví a donutí šrajtofli otevřít dokořán.
@lidus Jistě, sdílení fotek je tak cool. A Whats App, to je asi vrchol v umění využívání funkcí.
Ale jakmile se někomu zesere mobil, ať už pádem do h@jzlu, nebo čímkoli, tak je tu najednou brekotu, jak zachránit data a kontakty. Takže k čemu jsou funkce, o kterých user nemá ani páru, když si ani neumí ten krám zazálohovat? Když jsem ukázal kolegovi, který prodává pojišťovací produkty, jak umí blbej samsung imbecilní funkci psát diktováním, tak koukal jak tele na nový vrata.
Ale hlavně to musí být FREE, COOL a IN. Ale ať si každý koupí telefon za padesát litrů, jen vypadá jak idiot, když s ním neumí zaplatit NFC platbu u pokladny...
Šmarja lidi nehádejte se. Jak jsem psala vyřešeno, xaomi redmi 8, cena na moji kapsu v pohodě a vnučka která ho viděla na Alze řekla, babičko ty si tak hodná ale je to hodně peněz,že. Telefon je u nás nutnost: 1 babička padá z vozíku a pak volá o pomoc, 2 vnučka vyzvedává sestru z Mš a hlásí se matce, nepodstatné není tlachání s kamarády a posílání fotek přes vajbr nebo jak se to jmenuje, natáčení videa, hraní her, o prázdninách navigace a hledání kešek Když si děda neví rady, zeptá se vnučky. Já mám 100letou Nokii a nedám ji ani za nic.
Ač bych si vybral ten stejný a klidně bych se pod to podepsal, nevím, jestli takové "pádlo" je vhodné pro 10 leté dítě. Na druhou stranu dnes sehnat něco o moc menšího nejde.
Podle mě by byl vhodnější menší a levnější Redmi 7A. V každém případě určitě v 32GB verzi, 16 nebrat.
Je sice o poznání horší než udávané Redmi Note 7, ale sestra má dva roky Redmi 4A a mobil i dnes na běžné použití naprosto dostačuje.
Babička i Ježíšek mají důchod a tak z cenou bych se držela trošku při zemi. 10 000 to je vážně moc to mě nestojí na Vánoce celá rodina. Kouknu na ten druhý doporučený, zatím všem díky. Ten co jsem vybrala není větší než jaký měla.
jo tak, já myslel že se jedná o první mobil tak jestli už měla předtím a byl takto velký, tak to bych asi ten menší nebral. Klidně potom ten váš Huawei v odkazu, tím určitě nic nezkazíte, nevypadá špatně
Xiaomi RedMi 7A tak jsem koukla i na tento co doporučujete, cena dobrá, nejsem rejdař Onasis abych vnučce kupovala mobil za 10 000. Obě prodejny jsou v Brně a tak se podívám vlastníma očima a pokud nikdo nenapíše, že ten vybraný Huawei je totální šunt co za stejnou cenu koupím lepší, patrně Ježíšek vybral. Dobrou noc a krásné sny. L
Minulý týden jsem koupil xiaomi redmi note 4X - 3/32GB -za 1200,-Kč vč. orig. krabičky, tvrzeného skla, nabíječky - stav nového kusu.
Je kovový - ne jako hjuávei z plastu.
Jinak si myslím, že uspokojí.. jen je strašně předražený... podmínkou pro mne vždy bylo 3/32GB a více - ostatní je pak podle jednotlivých potřeb.
JJ, není to vždy možné, převzít, osobně si vyzkoušet... Já měl v životě štěstí na 3 lidi, kteří mi bez potíží přinesli zboží až na recepci mé práce, dodali 2x i s fakturou. Někdy je ale nový lepší - třeba akce ještě budou. Jestli chcete na Vánoce, pak můžete hlídat ceny a každý den proklikat nabídku. Takto se občas dá 500,- ušetřit, když je čas. Ale nestojí to vždycky za to...
Ta osmička je dobrá a navíc nová vč. reklamy - dítě to vidí a bude nadšeno, že má něco tak super...
Jenom netuším, jestli už nějaké telefony mělo - pokud ne, je trochu nebezpečné dávat mu zrovna takový. Začal bych s použitým a starším... ať to neláká nenechavce ve škole nebo na hřišti.
Jsem také babička a vnučce jsem koupila tento mobilni-telefony.heureka./... Vnučka je velmi spokojená.
Za sebe mohu doporučit novinku. Nokia 800 tough. Má wifi, whats up tam je a baterka vydrží 20 dní v pohotovosti. Pády ani voda nevadí. Rozhodně bych ho neměnil z nějakým šaomi nebo huawejem. Mám ho tedy propojen s notebookem, takže prohlížeč moc nevyužiju a co je a není in mi bylo jedno už na zš. Hlavní je, že se mi to líbilo.
10ti leté dítě řeší in mobil? Už chápu, jak ze silnice před školou vídám malé holky nalíčené jak děv...y a obtloustlé kluky s mobily a báglem větším než oni sami. Holt doba jde velice rychle kupředu.
Jestli chce být in, kupte apple a kdyby jste se mě ptali v 10ti (ale na dnešní dobu), tak chci Sony .
Ve své době na zš a sš jsem byl Siemensovej a jel jsem na něm i GPRS data a byl král z externím foťákem. Dnes už využívám jen volání a LTE spojení s notebookem a na zbytek funkcí prdím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.