Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Starší TV - bude T2 fungovat přes USB?

Od: usb odpovědí: 11 změna:
Mám na chatě starší Tv Orava - má vstup usb a scart, ale Stb/T2 mám jen s usb a hdmi (bez scart). Bude fungovat T2 v TV po propojení přes usb?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, řekl bych, že to fungovat nebude - USB port v TV bude tak maximálně pro připojení flashky či ext. HDD (přehrávání z média, ale nikoliv pro připojení jiného přístroje). I port USB v STB není určen k propojování přístrojů (zase bude jen pro přehrávání z média). Zdravím!

pi*
hodnocení

0x

Tady na poradně někdo dával odkaz na konvertor hdmi/scart za asi 150kč, tak se na něj podívejte.

fran56ris*
hodnocení

0x

Do TV nejdou nainstalovat ovladače. Už se to zde projednávalo. Je to určeno pro PC které má připojení na internet. Počítač si ovladač sám stáhne z netu, což TV nemůže a ani neumí i kdyby byla připojená k síti netu.

hodnocení

0x

Ne, fungovat to nebude. Buďto potřebujete převodník z HDMI na SCART - takové existují, ale nebude to levné a musíte si dát pozor na správný směr převodu signálu - obvykle to nefunguje obousměrně, nebo pořídit jiný STB se scartem.

usb
hodnocení

Má ten převodník vliv na kvalitu obrazu?
fran56ris*

Tento je právě obráceně. ;)

hop®
hodnocení

0x

Nebude. Neznám kombinaci TV a STB, propojitelnou přes USB...

fran56ris*
hodnocení

0x

Myslím že tohle by bylo ideální.;)

tsbohemia.cz/...

Starší TV - bude T2 fungovat přes USB?

vsm
hodnocení

0x

Pokud máte na televizi konektor scart a koupíte si set-top-box na T2 HEVC 265 s výstupem scart. Budete moci chytat bez problémů novou televizní normu. USB je jen na přenos dat nikdy tím signál do TV nedostanete. (jen scart nebo HDMI). Většina TV Orav však HDMI nemá. Scart mají. To co popisuji mám doma také se starší TV Orava a již téměř rok poslouchám signál s HEVC 265. bez problémů.

Záleží také na nastavení antény, používat můžete bez problémů tu stávající. To co dole nabízí obchod Bohemia, rovněž vyřeší váš problém ke spokojenostri.

usb
hodnocení

Už je mi tedy jasné, že přes USB to nepůjde, díky všem za reakce a rady. Pouvažuji o stb se scartem nebo koupím novou TV i na chatu. Možná budou zase výhodné povánoční slevy, do jara je čas.

rv*
hodnocení

0x

Když je starší, tak ji odvezte do sběrného dvora a začněto ud nuly s tv, která má dvb-t2 v sobě. Jinak jde dokoupit stb s tunerem dvb-t2, který má ještě výstup na scart, ale scart je minulost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]