Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Baterie Xioami Mi A1 se rychle vybíjí v nečin

Od: jiri1 odpovědí: 4 změna:

Ahoj mám mobil Xioami Mi A1a od té doby, co jsem si ho aktualizoval na OS Android 8 se mi dost rychle vybíjí. Třeba přes noc (7 hodin) v nečinosti se mi vybil o dvacet procent. Jenže to byl ještě jas na nejnižším možném stupni, měl jsem zapnut spořič baterie vypnutou wifi.Takže ikdyž ho používám málo, musím každý den nabíjet. To dřív nebylo. Nevíte někdo čím to může být?

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Můj Xioami Mi A1 má android 9, zkuste aktualizovat, teda jestli jste se náhodou nespletl v čísle

Ale při tak velké aktualizaci, je někdy zavhodno udělat tovární reset (pozor přijdete o svoje data v mobilu,třeba zálohovat )

douby*
hodnocení

0x

Máte v nastavení telefonu zapnutou adaptivní baterii? Pokud nedoporučuji zapnout.

V nastavení pak v sekci Baterie klepněte na trojtečku vpravo nahoře a vyberte Využití baterie. Zde uvidíte přehled aplikací které mají spotřebu baterie na svědomí.

jiri1
hodnocení

Ano uvidím. Nejde mi ale o procenta ale o samotné vybíjení z nečinosti. Ve využití jsou klasické aplikace které neběží na pozadí.

pi*
hodnocení

0x

Jak víte nebo jste si jist, že neběží na pozadí?

Telefon úplně vypněte na stejnou dobu a pokud po znovu zapnutí bude zhruba stejný úbytek baterie, je to nejspíš baterii, pokud ne je to aplikacemi na pozadí. Obzvlášť google play/framework/backup atp... mají snahu dost často něco dělat i na pozadí, ale i nainstalované apk uživatelem. Pak zbývá jedině program který to sleduje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]