Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký spínač na vrata garáže?

Od: myson odpovědí: 6 změna:
Zdravím,
neporadil by mi někdo z vás jaký vypínač je vhodný si koupit na garážová vrata?
Ty vrata jsou výklopná dovnitř nahoru, co by se tam hodilo? Potřebuju nějaký zevnitř garáže - fotky.

Jaký spínač na vrata garáže?
Jaký spínač na vrata garáže? #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kutiltim*
hodnocení

2x

Chybí více informaci, ale já bych tam dal gsm ovládání, nemusíš nic natahovat, nemusíš nic vrtat, jenom dáš malý modulek do pohonu a pak ovládáš vrata prozvoněním z mobilu. Není to nikde vidět, nedá se to zneužít, otevře jenom tvoje číslo a to které nastavíš. Stačí ti ten nejlevnější pest.cz/... ty dražší jsou jenom na více čísel. Já to používám v autě na ovládání nezávislého topení :) Než jdu do auta tak si ráno prozvoním a mám teplo.

Jinak se dá použít klasický dálkový ovladač a ten jenom přidělat na stěnu, ale mobilem je to lepší, protože mobil nosíš v kapse, ovladač zapomeneš doma a jsi v háji :)

hodnocení

0x

Chcete vypínat pohon vrat nebo ovládat vrata zevnitř? Pokud jde o vypnutí, jakýkoli instalační vypínač č.1 (u vás asi na omítku - podle foto); pokud jde o otevírání - zavírání zevnitř (mimo DO), pak stačí tlačítko...pokud jsou ovšem vrata zapojena standartně...

hodnocení

0x

Tady si určitě vybereš. Kladku lze nastavit podle potřeby.

doplněno 29.10.19 09:15:

Protože se vrata vyklápí, spínač namontovat někde na spodní část zárubně, aby se kladka opírala o část, která jde při otevření dopředu. Stačí tak půl metru od podlahy.

doplněno 29.10.19 15:34:

Jestli jsem to dobře pochopil, jedná se o spínání světla v garáži.

myson
hodnocení

Zdravím,já tam chci nějaký vypínač,kterým budu zapínat alarm, když se dveře otevřou, začne houkat siréna.

V tom případě lze použít nějaké pohybové čidlo s časovačem, abyste ho stačil vypnout, když budete otvírat vy. A to nemusí být na vratech, ale někde v prostoru tak, aby paprsek na vrata dosáhl.

jakýkoliv alarm z OBI nebo bauhaus apod - který se lepí na rámy oken...

google.com/...

jen připevnit kutilským způsobem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]