Nejste přihlášen/a.
U staršího tlačítkového mobilu i když je nastaveno "automatická aktualizace data/času na zapnuto tak při změně času se to neopraví. musí se to opravit ručně a pro změnu se tato aktualizace musí deaktivovat - jinak to nelze opravit.
Co to může dělat?
To někdy dělá. U Nokie mi to fungovalo asi 5 let. Potom z ničeho nic jsem musel dál nastavovat ručně. Zřejmě přestali ten typ podporovat sorftwarem. Ale to je přece jen dvakrát do roka. Hodiny musím taky přetáčet.
Já si ale myslím že máte přece jen něco blbě nastaveno .Žena též se nechce k mé nevůli zbavit staré nokie typ6101, a to je opravdu vykopávka , a zimní a letní čas tedy přenastavovat nemusí.
Nemusí být nastaveno blbě, čas mobil synchronizuje občas. U 10let staré nokie se čas změní v průběhu odpoledne dne, kdy k změně došlo.
Teď mne napadlo zda to nemá souvislost se stářím SIM karty (žena má tedy novější) protože pokud měníte nebo odpojíte baterii tak dokud nenaskočí signál operátora tak je tam datum1ledna atd. ale po získání signálu se to okamžitě srovná na aktuální datum i čas.
Vlastně jako u smartfounů.
Dříve se aktualizace času odvozovala od "hodin", které poskytoval operátor při přihlášení telefonu do mobilní sítě. Dnes, v době chytrých a nejchytřejších mobilů se tento čas aktualizuje až po přihlášení na mobilní data (nebo Wi-Fi), takže starší, méně chytré mobily mají smůlu. Alespoň takto mi to bylo vysvětleno jedním Guru z nejmenované mobilní společnosti, takže záruku na pravdivost informace nedávám...
hop - tak to guru nemá pravdu - právě vyzkoušeno - (mám několik tel.) u jednoho nefunguje wifi a ani data protože jsou zakázaná u operátora a u toho naskočí datum a čas až simkarta najde signál (což trvá možná minutu i déle) , kdežto u té samé značky připojen na wifi ta naskočí okamžitě po zapnutí a hned potom datum a čas aniž by simka měla už signál.který teprve pak vyhledává.
Takže závěr- je to řízeno simkou (signálem), žádná data ani wifi není potřeba - ale to už vyplívá z toho že ty staré tel. neměly ani wifi ani data. a přece to u té staré nokie funguje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.