Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zprovoznit internet ve staré TVse scartem

Od: nick* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

je tu někdo kdo se vyzná v připojení internetu do staré TV,která má jen scart?Koupil jsem setobox s výstupem LAN,propojil jsem s routerem,ale stejně mi tam nejde Youtube co ještě musím dokoupit nebo udělat aby mi šel internet?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

2x
Settopbox s Lanem ještě neznamená Youtube...
Záleží co tam je za systém(nejlépe Android) a jeho aktualizaci.Zrovna Youtube je hodně kreativní...

hodnocení

2x
O jaký settopbox se konkrétně jedná? Má umět youtube?
Nejlevnějším řešením je Android box, který vám z jakékoliv TV udělá Android TV.
Ale musíte se zaměřit na takové, které mají AV výstup (přímo SCART či jiný + redukci. Většina totiž dnes má jen HDMI).
nick*

Dík za radu.Neumí co jsem si představoval,chci prostě to mít jak na noteboku,zadat tam nějakou pohádku (třeba tom a jerry) a šlo to na té televizi.Nemůžete mi poslat odkaz který konkrétně,jestli se v nich vyznáte?

mark156165165

jak bylo řečeno potřebujete ANDROID TV box například některý z těchto https://www.aliexpress.com/wholesale?trafficChannel=main&d=y&CatId=0&SearchText=android+9.0+tv+box<ype=wholesale&isFreeShip=y&SortType=default&page=1 ... optimálně by tam měl být ANDROID 9, dá se to koupit už za nějakých $24 včetně poštovného což v přepočtu dělá asi jen 600Kč ... viz

nick*
hodnocení

Tak jsem na to koukal,ale nevím co vybrat,co tenhle bude stačit má i klávesnici,je to dobrá věc?

Co ješte budu potřebovat?Koukal jsem,že nemá scart,tak můžu HDMI propojit s androidu do setoboxu který HDMI má a z toho to půjde scartem do TV nebo to musí být s androidu rovnou do TV,tak to bych asi potřeboval přechod ze scart na HDMI?

aliexpress.com/...

nick*

Poradíte mi někdo prosím,jaký vybrat Android tv Box a co k tomu dokoupit?

douby*
hodnocení

0x

Za nějakých 150Kč ($6) kupte redukci HDMI-> SCART https://www.aliexpress.com/wholesale?trafficChannel=main&d=y&CatId=0&SearchText=hdmi+to+scart<ype=wholesale&isFreeShip=y&SortType=default&page=1 . s touto levnou redukcí pak budete mít možnost koupit jakýkoliv moderní settopbox vybavený operačním systémem android a na něm už pochopitelně budete mít díky androidu i youtube, ivysílání, multimediální centrum kodi a řadu dalších aplikací. Například tento settop box pak s výše uvedenou redukcí budete moci použít https://set-top-boxy.heureka.cz/strong-android-box-srt-2402/#section

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]