Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teplota plechů transformátoru

Od: slavo® odpovědí: 5 změna:

Síťový zdroj na led světýlka s výstupem 24V 250mA se zahřvá tak, že nelze udržet v ruce.

V prodejně elektro ( GM ) mi řekli, že plechy se mohou zahřívat až na 80° C.

Může to být pravda co mi řekli a nebo tomu trafu něco může být?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Každé trafo může mít jinou provozní teplotu. Záleží např. na velikosti i výkonu trafa. Třeba i 80 stupňů a více. Také pak bývá i chlazení.

hodnocení

0x

Ono už docela neudržíš ruku na předmětu co má 45°C... Zkus si to...

ja1
hodnocení

0x

To je hodně.

Světýlka jsou co? Tovární výroba nebo nějaká domácí výroba? Byla li tovární výroby a v sadě se zdrojem, je zdroj originál k světýlkům nebo už je to nějaká náhrada? (Souhlasí hodnoty napětí a proudu?) Zkoušel jste multimetrem změřit zda zdroj není přetížený? Jaký odběr v mA mají ta světýlka? V případě že odběr je do 250mA, bude zdroj nějaké mizerné, podřadné kvality.

hodnocení

Všechno je originál tovární výroba. Odběr je cca 100 mA.

Je sice prasklý kryt - takže jde horní díl oddělat, ale když jsem ten kryt připevnil páskou tak zdroj jde udržet v ruce.

Jinak pokud zkusím sáhnout na plechy trafa tak to nejde udržet.

jirib
100mA to je snad míň než napájení zesilovače na anténu...to to ještě svítí?
Kolik ledek nebo pásků tam máš napojeno?
Obyčejný spínaný zdroj 24V/1A se nehřeje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]