DVB-T2 tuner pro TV Dobré ráno chtěl jsem se zeptat má být přechod na DVB-T2 a já nenam peníze na novou televizi a setobox se mi kupovat nechce (další ovladač).Tak jsem našel tuner ale je prý určen pro Pc nebo notebooky.Nevíte jestli by nefungoval na staré tv. Děkuji za odpověď.
Zavbudovat do starší televize tuner pro DVB-T2 je dost náročné,bez patřičných znalostí zkušeností a techniky to laicky zvládnout nejde.Nový STB stojí od 600 do 1000 Kč a zvládá ještě další funkce,které se mohou v budoucnu hodit.
No tak jestli má televize operační systém Windows, procesor Intel i5 a 2GB paměti, příslušnou desku, řadiče a ovladače, tak to fungovat bude. Jinak ne.
Zajímavá úvaha.Jenom si neuvědomujete, že budou jaksi chybět OVLADAČE - které potřebuje každý bazmek pro ať už PC nebo notebook či Tablet anebo Telefon.
Je neochota koupit nový settopbox opravdu jen v tom, že vám přibude další ovladač? To máte tak malý byt? V tom případě vám vaše stará televize dobře poslouží jako rozhlasový přijímač, obraz nezvládne. Pokud je problém v ceně, tak vámi zmiňovaný tuner stojí tolik, co settopbox pro DVB-T2, +- pár korun.
Pokud člověk nemá úplně blbej STB a TV, tak pomocí CEC lze ovládat vše jedním ovladačem od STB. TV se bude zapínat a vypínat zároveň s ním. Úspěšně jsem to rozchodil babičce u satelitního přijímače. A pokud by nešlo i tak, pořád je tu možnost univerzálního ovladače a naprogramovat si tam cokoliv
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.