Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatný příjem přes satelit

Od: udo144® odpovědí: 1 změna:

dobrý den,

v posledních týdnech (možná už měsících) se mi hodně zhoršil příjem programů ze satelitu. Dle indikátorů na obrazovce je síla signálu dobrá (cca 80-100%), ale jeho kvalita je více či méně špatná (cca 5-20%, u některých stanic výjimečně max. 60%). Nezdá se mi, že by se parabola např. větrem nějak vychýlila (na držáku by to bylo asi vidět). Je to samozřejmě závislé i na počasí, ale zdá se mi, že nějak až moc. Např. včera večer nehrálo téměř nic a dnes naopak vše ..dokonce i Nova HD, která mi nehrála několik předchozích týdnů vůbec. Týká se to obou družic: Astra 1 i Astra 3. Např. signál stanice RTL postupně slábnul až zmizel úplně, ale třeba dnes hraje... Neporadí někdo kde by mohl být problém resp. jestli je chyba u mě, nebo někde vně? Děkuji.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Především je třeba mít 80cm parabolu. 60cm zlobí. Co se ti zdá nebo nezdá není podstatné, podstatné je nastavení.

Podle tvého popisu to vidím na vadu tvého HW (LNB, kabely atd). Je třeba revidovat celý HW na cestě od LNB do TV, LNB také.

Závada skoro určitě není na straně poskytovatele, takže je třeba hledat "doma".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]