Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřeba setopboxu pro DVBT2?

Od: udo144® odpovědí: 26 změna:

Zdravím,

mám 9 let starou TV Samsung UE37C6700. Budu potřebovat nějaké přídavné zařízení (setopbox) pro DVBT2?

děkuji za info.

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kenav
hodnocení

5x

Samozřejmě.

hodnocení

2x

Tvá TV bohužel DVB-T2 neumí. Takže buď nová TV nebo STB, který DVB-T2 umí.

hodnocení

1x

Jak píšou kolegové, musíte koupit zařízení.

Ověřit si sdělení můžete zde:

dvbt2overeno.cz/...

fran56ris*

To není zrovna ideální web.Moji TV nenajde a normálně přijímám T-2 od samého počátku.Tak nevím.*cteni*

lg.com/...

u 9 let staré TV není ani co ověřovat, v té době HEVC vůbec neexistovalo ;)

priklad1*

42UB820V je 5 let stará. Pokud ti jde H265 tak to LG udělalo softwarově, což je berlička. HW k tomu nebyl

fran56ris*

Vy si ani nezokliknete co je to za TV a mudrujete.*smich**smich**smich*

@fran56ris to je reakce na koho? Já reagoval na odpověď Milana, že v tuto chvíli je taková služba tazateli k ničemu, protože takto stará TV (jak píše 9 let) v žádném případě HEVC kodek nebude podporovat :)
fran56ris*

mikihans.- ne na Tebe.Ten nesmysl o sofvéru mne pobavil.Asi víš od koho.

priklad1*

To fran56 No já nejsem tak blbej abych nepochopil kam míříš. Chápu, že patříš mezi ty přechytralé. A můžeš se chechtat až se uchechtáš. Měl by jsi se informovat u LG. Už TV LG řady LA, LB byly vybaveny tunerem DVB T2. Bohužel řady LA se to netýkalo. Řada LB vybavená již OS od modelu 650 a vyšší byla vydaná aktualizace Firmware a DVB T2 v ČR chodí. Bohužel nějaká babička tady psala že má model LB asi 500. Té se to netýká. Proč by se nemohl LG snažit to přizpůsobit i u jiných modelů, když ta udávaná TV je model 2014 a autor příspěvku tvrdí, že mu DVB T2 v ČR chodí. V popisu jsem nikde nenašel, že má H265.

priklad1*

Jistě se rád vzděláš, že již některé modely LG z roku 2014 umí DVB T2 v ČR. Je mezi nimi i UB820V

Aktualizace Firmware byla nutná.

idnes.cz/...

priklad1*

Upřesněno LG řady LA až od modelu 965 a LB již od modelu 630. Řada LB má webOS 1.4.0 na kterém nechodí Skylink Live. Skylink Live je podporován až od webOS 3.0

A pokud byly zapnutý automatické aktualizace, tak není žádné překvapení, že v době zahájení vysílání DVB T2 nebyl s TV žádný problém

fran56ris*

Priklad1 - tak teď to nechápu už vůbec. Na co jsem se měl informovat.? Mám tuto TV od samého začátku a T-2 mi taky funguje OD SAMÉHO POČÁTKU VYSÍLÁNÍ. Sám se shazuješ. Jediné co jsem napsal, že TV ač má T-2 není na tom slavném seznamu i přesto že NORMÁLNĚ FUNGUJE. Těžko vysvětlit někomu kdo dělá ze sebe supermana. *bum*

priklad1*

Chytrému napověz. Hloupého... Dalo by se pochybovat kdo dělá přechytralého. Všechny ty uvedené TV vyrobené v roce 2014 neuměly H265. Teprve později LG vydal a to jenom k některým typům, vybavených již tunerem DVB T2, Firmware a poslech umožnil. Jak to já nevím. Pokud tě to zajímá tak se jich zeptej. Kdo měl zapnuté automatické aktualizace, tak to ani nezaznamenal.

fran56ris*

Já jsem pouze uvedl že moje TV není v "geniálním"seznamu. Funguje mi a více to rozvádět nemíním, za to mi ty krámy, které se stejně za pár let vyhodí, vůbec nestojí.

lupa.cz/...

Poraď jim jak tam nahrát software. *palec*

priklad1*

Už se nebudu k tomu vracet. Nebráním se diskuzi, pokud bude na úrovni. Takže znova opakuji. Ta tvá TV pochopitelně v tom seznamu TV s H265 není, protože na to nebyla hardwarově vybavena. LG to u některých typů řešil Firmwarem a seznam těch typů je na těch stránkách idnes. Rač se tam podívat, že tam je ten tvůj model TV uveden a proto taky DVB T2 funguje. Pochopitelně to vyžadovalo aktualizaci Firmware. Zda jsi ji udělal sám, nebo to proběhlo automaticky je úplně jedno. Vsadím se, že ani jeden z typů TV uvedených na stránkách idnes, u níž funguje DVB T2 se nenajde v tom seznamu TV vhodných pro DVB T2 s H265.

ola®
hodnocení

0x

Také mám 9 let starou TV samsung, signál přijímám přes normální anténu pod střechou. Vysílač z Ostravy. Pořád mi funguje ČT sport, znamená to, že tato tv bude fungovat i příští rok? Že, tedy přijímá DVBT2?

DVB-T2 váš televizor nepřijímá. ČT sport sledujete v DVB-T.

Musel by jsi ČT sport přijímat v HD rozlišení. Pak by to přijímalo v T2.

Snad vidíte, jaké programy máte naladěné? Je tam napsáno "T2" nebo ne?

9 let stará TV v žádém případě nepodporuje DVB-T2

karel556*
hodnocení

0x

Ano, budete.

jf*
hodnocení

0x

1. Set-Top-Box DVB-T2 si můžete koupit a naladit už teď v klidu a předstihu !

Bude Vám fungovat okamžitě, protože je totiž i zpětně kompatibilní.

2. Navíc Set-Top-Box vyjde minimálně řádově 10x levněji než nová TV !

3. Stačí Vám k té televizi i hodně stará analog anténa a navíc nevyhodíte funkční televizi. Takže se

zachováte i ekologicky, protože svět začíná být plný elektronického nekvalitního čínského odpadu.

priklad1*

Vyhoď všechno co pochází z Číny a nebudeš mít nic.

kolemjdouci
hodnocení

0x

Doporučuji aliexpress.com/...

priklad1*

Starý Android, starý procesor. Síť pouze 100 MB. WiFi jen 2,7, nemá poslední standart. Problémy s celnicí. Přečtěte si originál hodnocení. Toto je mizerný překlad.

Brzdění. Ram jasně postrádá a svrhl 4 gigu stejně jako cokoli jiného. První noc padl vayfay právě při sledování youtube. Začalo se tančit tamburínou. Nenalezli jste síť, v žádném! Vypnul wifi a poté se nemohl zapnout, i když ikony na wifi shořely. Dokud jsem restartoval zařízení tvrdě. Youtube okamžitě křičel, že je aktualizace a nebude fungovat, jdete na odkaz píše, že pro toto zařízení není youtube ! Když Google není vložen, píše, že zařízení není podporováno. Z prohlížeče v něm přejdete na 4pda, takže všechny odkazy na aplikace jsou mrtvé, i když s počítačem jdete tam, vše je staženo ! Unikl z počítače na flash disk, šel k němu ze zařízení a přinutil ho dát, jako orat. Tv t2 tvb funguje bez problémů, i když ruský region v automatickém vyhledávání, ale vše našel v malajském regionu. Software odstranil všechny levé přílohy. Potřebujeme dát kino zdarma. Stručně řečeno, mučil jsem ho. S dálkovým ovládáním je těžké a tupit samotné zařízení. Obecně platí, že. 02.10.2019

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma DVB T2

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]