Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Porucha mikrovlnky

Od: adamikzz odpovědí: 4 změna:

Mikrovlnka přestala fungovat. Spálená pojistka na vn straně byla vyměněna. Po zapnutí bere ze sítě proud 1,7A vše funguje ale neohřívá. Porucha bude patrně na vn trafu případně magnetronu. Kondenzátor a dioda ve vn jsou v dobré. Dá se nějak vyzkusit funkčnost vn trafa? Tento díl jsem již u jiné s úspěchem měnil.Připojením vn trafa na malé napětí jsem na sekundáru změřil 400V

Děkuji za radu Adamik

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tím pádem jste funkčnost vyzkoušel. Většina traf v mikrovlnkách má poměr kolem 1:9, takže vyzkoušet malým AC napětím a na sekundáru by měl být cca devítinásobek.

Ten odběr co jste naměřil je prakticky odběr toho trafa naprázdno, takže bych to viděl tak, že trafo je OK a odešel magnetron nebo něco mezi ním a trafem, ale říkáte že ostatní komponenty jsou dobré, takže asi ten magnetron.

zdenza
hodnocení

Děkuji za odpověď. Přesně jste určil poruchu magnetronu. Z jedné staré mikrovlnky jsem jej vyměnil a vše je v pořádku. Opět jsem o něco chytřejší. Díky Adamík

ja1
hodnocení

0x

Mohly být proražené průchodky žhavení na kostru magnetronu (jsou kondenzátorové).

zdenza
hodnocení

Děkuji za informaci zkrat žhavení na kostru kontroluji .Pokud jsem zjistil že prochází proud ze sítě jen 1,7A místo 5A pak je vada magnetronu což se potvrdilo. Adamik

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]