Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

První android

Od: jendad odpovědí: 9 změna:

Dobrý den . Mám první telefon s andridem . Chce to po mě e- mail nebo telefon . To tam mám napsat svuj e-mail nebo své číslo mobilu? Omlouvám se za stupidní dotaz.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Je třeba mít účet u googlu - telefon po Vás chce gmail a heslo. Většinou jde vytvořit přímo v telefonu při prvotní aktivaci. Pokud ne, vytvořte google učet na netu v pc a pak zadejte do telefonu. Přihlašovací údaje pečlivě uschovejte - jsou klíčem k telefonním kontaktům, kalendáři, gmailu, poznámkám, záložkám na youtube i zakoupeným aplikacím - toto vše lze jednoduše přenášet např na další nový smartphone, nebo se k nim dostat odkudkoliv přes internet. Doporučuji pak na žádost googlu zadat i tel. číslo a další bezpečnostní mail(Váš dosavadní mail).
jendad

Diky za vysvětlení. Tedy si založím novy email u gugglu.To bude tedy ten účet jak jsem pochopil.

Ano, založením účtu u googlu získáte zároveň gmail - ten je pak tím přihlašovacím jménem do všech provázaných služeb googlu. Pro komunikaci bych ale používal dále svůj dosavadní mail - nechcete mít gmail plný spamu.
hector
Proč plný spamu, nechápu to,Gmail používám hodně dlouho a za tu dobu možná 2 nebo 3.
Tak to je úměrné uživateli. Všechnoklikač to bude mít zahlcené. Já se držím toho, že gmail mám jen jako "servisní" pro daný google účet - bezpečnostní upozornění apod. Nikomu nenutím, jen jsem radil.
hector
20.10.19 17:01
Ok,v poho

hodnocení

0x

Musíte si vytvoriť google účet napr. na PC,čiže gmail a tento email tam vložiť pre prihláenie do zariadenia.

douby*

jen upřesním, dělat to nemusíte, ale je to velmi vhodné. Protože tím získáte možnost automatických záloh kontaktů, fotografií, kalendáře do cloudového úložiště a to se časem po první krádeži či utopení telefonu může velmi hodit. Zálohování fotografií je třeba aktivovat tak že nainstalujete aplikaci Google Fotky a v ní zapnete zálohování v běžném rozlišení (počet fotek je neomezený, a neodečítá se to z celkového úložiště pokud zvolíte běžnou kvalitu). K fotografiím se pak kdykoliv dostanete přes photos.google.com/... , ke kontaktům contacts.google.com/... , ke kalendáři calendar.google.com/... , k poznámkám keep.google.com/... atd atd ... vše samozřejmě chráněno uživatelským jménem blabla@gmail.com a heslem které zadáváte do svého telefonu.

jendad
hodnocení

Díky za perfektní komentář . Ještě bych se zeptal na nějaké užitečné aplikace . Asi pravděpodobně navigace , mapy , počasí atd. Nebo přímo stránky o aplikacích .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]