Nejste přihlášen/a.
Zdravím, dá se snadno vyrobit nebo lépe koupit hotové relé, které bude fungovat tak jak je popsáno na nákresu? Aliexpress, eBay, nejaký jiný Český nebo Čínský eshop?
Jaké jsou ty speciální aplikace...?
Asi snad všechna relé jsou dost silně galvanicky odděleny od napájecí cívky, jediným problémem je, aby nebyla rozdílná napětí třeba na vedlejších kontaktech, ale s cívkou určitě problém nebude, to by se snad muselo používat na "vysoké" napětí...
Zrovna se dívám na relé Finder, to klasické, oranžové, tak to má izolační odpor větší než 6kV...
Je třeba aby radil někdo spíš z praxe, než z teorie... A né řešil pořád kdyby... a kdyby...
Od toho je třeba katalogový list...
Ty kontakty musí mít dost daleko od toho 40V napětí, aby to bylo bezpečné.
Třeba relé s externím pomocným kontaktem (izolovaným).
Něco od EATONu?
nerozumím... tohle splňuje každé běžné relé a naprosto běžně se relé s cívkou 230V používají pro spínání malých napětí a naopak. Ať už se bavíme o modulových relé, o relé do patic či DPS.
Napriklad tedy toto? Nenapadlo mne, to to bude tak jednoduche sehnat. Nejsem z oboru
Oproti nakresu prerusi a sepne i druhy vodic od zdroje 0 - 40V?
miki: Pro běžné užití vyhovuje. U speciálních aplikací, kde je vyžadována větší izolace a bezpečnost bych to nedoporučil. Některá relé nemají kotvičku pro odsouvání kontaktů z plastu.
dam: To vaše vpohodě poslouží. Jsou tam dva spínací kontakty. Použijete jen jeden. V klidu bez napětí není sepnut žádný a při sepnutí sepnou oba nezávisle na sobě.
Jak říkám, v průmyslu běžně používáme relé s paticí (dříve Finder, teď převážně Weidmuller) a ta relé na to jsou stavěná. Spínáme pomocí 230V cívky vstup na 24V PLC, stejně tak 24V výstupem z PLC spínáme 230V zátěž. Proč tedy vymýšlet cosi speciálního, když naprosto vyhoví jakékoliv běžné relé? Na to přece relé je.
Druh relé se volí podle použití, zátěže, četnosti spínání, požadavku na spínání v nule a způsobu instalace (plošňák, DIN lišta). A na pokusy je lepší to koupit za pár korun z Číny. Na din liště mi běhají několik let bez problémů relé aliexpress.com/...
Teda, já vím, že to tvoje relé by mě asi přežilo, ale ta cena..
Já kupoval na alíku za 90centů. Je to omezený na spínání 5A 230V
Odkaz nedávám, protože jsem se ukliknul a koupil kus se zpožďovačem a napájením na primáru 5v přes micro usb což asi neplní podmínky tazatele.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.