Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznam,ze osobni vaha vazi spatne?

Od: monca19* odpovědí: 20 změna:

Koupila jsem si novou osobni vahu digitalni.Uplne obycejnou za 300 kc.Tu predchozi co mam doma je stara 10 let.Ta nova vaha vazi o 4 kila mene.Dcera me tvrdi,ze ta nova vazi spatne,protoze v praci kdyz se zvazi vazi stejne jako na te stare.Tak ted nevim jestli je to mozne,aby nova vaha vazila spatne.Jak to zjistit?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

4x

Ideální je položit váhu na opravdu tvrdý a rovný podklad. Lino nemusí stačit, já ji pokládám na dlaždice. Přesto mi na poprvé naváží o 1,5 kg více, další vážení je opakovaně v pořádku a reprodukovatelné. Taky záleží na tom, jak přenášíš váhu, jinak naměříš v předklonu, jinak ve svislé poloze. Jinak nezbývá, než tu váhu nějak zkalibrovat podle předmětu o známé váze.

hodnocení

3x

Předně - nepoužíváte váhu na koberci? Na tom naše digitální váha taky kecá (ubírá). Zkuste to na pevné podlaze.

Jinak to lze ověřit zvážením předmětu o známé hmotnosti.

monca19*
hodnocení

No,to,uz jsem take zjistila,ze na koberci vazi spatne a to -20 kilo.Dala jsem teda obe vahy vedle sebe na lino.A kazda vazi jinak

hodnocení

2x

To je hloupost. I váha za tři kilča váží v normě... Ale bohužel i třeba i váha za 1200 nemusí být lepší... To si jen někdo namlouvá... A chytračí... V dnešní době bez kontroly, kterou provádí až zákazník je vyrobeno veliké množství zmetků... Ve všech cenových relacích...

A jak bych to udělal já? Mimo dobré rady zkusit se zvážit na jiné váze, tak bych vzal obyčejný 10l kýbl a zvážil bych si ho prázdý. A potom s 10l vody co jsou na rysce...Případně přesně odměřil tu vodu a musím mít 10kg + váhu obalu...

Předpokládám, že samotná chyba není v počátečním vynulování váhy, kde se zpravdidla nohou váha zpustí a po chvilce vynuluje a až pak se váží... !

Moje zkušenost je, že ať mám váhu na koberci, či na rovné zemi na linu, tak souhlasí, ale v některých případech ukazuje na koberci o 20dkg méně...

Váha za tři kila může být netuhá a může lhát i o víc, než o tři kila, pokud nestojí na úplně rovném a tuhém podkladu.

helo
hodnocení

1x

Nechat se zvážit u praktického lékaře a potom váhu porovnat s jednou i druhou váhou. A budete znám přesnou odchylku každé váhy.

iz*
hodnocení

1x

Asi bych věřila té starší. Mám váhu starou asi 35 let a pořád váží dobře. Jen nevypadá tak hezky jako ty nové. Ale funkce je pro mne přednější.

Zkuste se zvážit na jiném místě > na rovném pevném povrchu.

pi*
hodnocení

0x

V některých lékárnách jsou váhy např. na Budějovické. Bez placení jsou dvě váhy na chodbě například v Praze v Endokrinologickém ústavu Národní 8, PRAHA 1.

pavelpavel*
hodnocení

0x

Tak to je docela jednoduché jak to zjistit, protože jsem to dělal taky. Digitální váha osobní váží od jistých kil nevím přesně. Takže si rukou namačkat tu váhu, kdy začíná vážit (asi 10kg) a pak vzít věci s přesnou váhou v mém případě to byly činky a závaží (originál)

hodnocení

0x

Když koupíte váhu za tři kilča, tak se nedivte jak váží. To je tak hračka pro děti.

A ty správně vážící váhy teda začínají na kolika? Třeba na 1200,-Kč? To cos napsal je nesmysl.

Předpokládám,že váha za pár šupů, je z nekvalitního materiálu. Letitá zkušenost praví, vždy zlatá střední cesta. A to ve všech oblastech. Mockrát se mi to vyplatilo. Nebo jinak, staré známé úsloví praví "nejsem tak bohatý, abych kupoval levné věci".

feraxi, dost se mýlíte. Cena s kvalitou nesouvisí. V našich podmínkách ne.

Svou zkušenost jsem popsal, víc k tomu nemám co říci. A je to zkušenost v řádu desítek let.

hodnocení

0x

jak již někdo napsal, vezmete kbelík, odměrnou nádobu, (půlitr, litr) nalejete do kbelíku, položíte na váhu a hned víte, která váží dobře.

Ještě jednodušší zazvonit u sousedů a půjčit si váhu u nich.

cernylysak
hodnocení

0x

Dojdi se zvážit někam na decimálku a máš hned jasno kolik opravdu vážíš a pak to porovnej s tou tvojí novou váhou.

monca19*
hodnocení

No ona vazi v kazde mistnosti jinak

hodnocení

0x

Kbelík dávat na osobní váhu je dost nepraktické. Já bych dala do igelitové tašky třeba pět pytlíků mouky, cukru nebo něčeho, o čem vím přesnou váhu a postavila to na tu váhu. Ale rozdíl 4 kil je docela hodně. Asi bude někde problém. Předpokládám, že baterie ve váze máte nové, když je ta váha nová. Mně totiž jednou začala váha také vážit špatně, ale bylo to bateriemi.

suzy, ano, máte pravdu, postupně dávejte zvážené věci z kuchyňské váhy na váhu osobní a pak sečíst, kolik toho tam je a porovnat s váhou uvedenou na osobní váze.

asd1
hodnocení

0x

Ověřit "etalonem" podobné hmotnosti, např. vem to obchodu a 7 balíků cukru = 70 kg, nebo sud a odměřit 70 litrů vody (započítat váhu sudu).

Pokud testuješ závažím např. 1 kg, tak to může sedět, ale 70 kg už může být úplně jinak...

Váhy jsou hodně nepřesné často, vyplatí se kupovat kvalitní značkové (to neznamená drahé), např. Soehnle... Zvážení u lékaře taky s rezervou, potkal jsem např. dětského lékaře co měl váhu na mimina s chybou půl kila, atest čerstvý... Doktor prskal že to není možné bla bla, ale příští návštěvu už měl novou váhu ;)

Přesné bývají klasické mechanické váhy např. na poště, sběrných surovinách nebo ve skladech, tak se můžete převážit tam (svojí váhu mít sebou - tělesná hmotnost dost kolísá..)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]