Nejste přihlášen/a.
Mám FM rádiopřijímač vybavený odnímatelnou prutovou anténou na závit (viz obr.). Bohužel mám horší příjem signálu a chtěl bych ho nějak zlepšit, třeba nějakou pokojovou anténou. Ta se ale připojuje koaxiálním konektorem. Existuje nějaké řešení?
Pokud příjímač nemá symetrický nebo asymetrický anténní port, pak to dost dobře nejde. Sám prut je elektronickou anténou. Já jsem si pomohl jen vodivým propojením anténního prutu s několik metrů dlouhým vodičem, ale nefunguje to vždy. Je nutno experimentovat s polohováním vodiče.
Ladiace kondenzátory v súčasných rádiách bývajú oveľa nepresnejšie.Keď nasčítame niekoľko nepresných komponentov vo vysokofrekvenčnom ladiacom obvode tak sa to chová tak že aj vyladená stanica začne po pár minútach šumieť (vlastná skúsenosť).A to som spoliehal na kvalitu od zn.JVC.Riešením je zadovážiť si internetové rádio.Okrem asi 50.000 rádiostaníc z celého sveta nemusíte počúvať obmedzený playlist a otravné reklamy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.