Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstranění blikání vánočního osvětlení

Od: damdam* odpovědí: 7 změna:

Mám LED světla s adaptérem na fotografii (liší se akorát napětí a proud). Tento adaptér nemá paměť a po zapnutí (230V časovaná zásuvka) začně projíždět všechny režimy bllikání jeden za druhým. Předpokládám, že to která dioda svíti je rešeno střídáním polarity. Půlka diod je zapojena jinak než druhá. Trvalé svícení je řešeno velmi rychlým přepínáním tak, že si toho lidské oko nevšimne.
Hádám, že donutit tento zalisovaný adaptér, aby si pamatoval poslední režim je nemožné. Dá se sehnat jiný o napětí 36V, který by uměl rychle střídat polaritu? Nemusí mít stejnou koncovku. Dráty bych napojil přímo. Nebo vás napadá jiné řešení?

Odstranění blikání vánočního osvětlení

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

molkos
hodnocení

0x
Mám něco podobného ale zrovna ty LED řetězy s odpojitelným zdrojem na 36V jsou trvale svítící. Blikání za oknem ložnice mě i přes tmavý závěs v noci rušilo od spánku. Teoreticky by mělo stačit stačit sehnat klasické trafo resp. adapter se střídavým napětím na výstupu kdy v jedné půlvlně bude svítit jedna část LED a v druhé opačná s frekvencí 25x za sekundu většina lidi to okem nepozná spousta levných LED žárovek má jednocestné usměrnění a kondenzátor na kterém se sráží napětí. Adapter by musel mít při odběru všech LED současně napětí 36V za předpokladu, že LED mají ochranný rezistor.
Problém může být v tom že se může jednat o proudový zdroj který dává např. trvale 300mA bez ohledu na napětí které je 36V pouze naprázdno resp. jej nesmí překročit jako je to u mého adaptéru. Je tedy potřeba zjistit více informací popř. provést měření jinak by se mohli všechny LED rychle zničit.

hodnocení

0x
Nešlo by diody prepojit všechny stejně a pak sehnat jen zdroj na 36V?
To mi nedošlo že jsou diody vlastně jen otočene, bral jsem že má každá půlka svoje vedení, nic blbnu.

damdam*
hodnocení

0x

Jako ze bych kazdou z 600 diod pulku prepajel naopak? To asi ne. Naopak je zapojena kazda druha na dvouzilovem vedeni.

kenav

Kolik režimu blikani je,kolik dratu vede z adapteru jak jsi prisel na to ze se obraci polarita?

damdam*

Adapter je jako na fotce. Vedou z nej dva kabely. Rezimu je asi 8. Pulka diod muze mit jiny stav nez druha. Tim je docileno vsech efektu. Vzhledem k tomu, ze z trafa vedou jen dva kabely, musi to byt reseno tak, ze se rychle prepina + a -.

kenav

Z adapteru vede jeden kabel a kolik ma vodicu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]