Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Silné repro-jak je nakrmit? 1050W v RMS

Od: compi odpovědí: 3 změna:

Zdravím kolegové-audionadšenci, jsem nešťastným vlastníkem repro soustavy (5.0) firmy US Blaster, a to nejvyšší řady USB-4001 (t.č. cca 20 tis. Kč). Rád bych věděl, čím by jste mi doporučili takto silné repro nakrmit. Pořídil jsem AV receiver Pionner VSX-817 (7x 110W). Ovšem už při polovičním "Volume" zesilovač nestíhá, a vypne se. Podotýkám, že jde o sestavu 5.0, bez subbwooferu. Ted hledám řešením, kudy se vydat dál. A) pořídit výkonný zesilovač, ovšem pouze pro stereo anbeo B) pořídit jen výkonný aktivní subwoofer, který by odlehčil bassům a tím pádem by zesilovač živil jen výšky a středy... Případně uvítám další návrh, nejlépe z vlastní zkušenosti. Nerad bych kupoval něco "naslepo"...Díky moc. Compi

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

0x

fancarhifi@seznam.cz Obraťte se na odborníka.

jabraka*
hodnocení

0x

Včera jsem napsal odpověď,ale zmizela.Tak tedy znovu.Pokud máš zesilovač se sedmi kanály 100W tak plný výkon tohoto zesilovače klidně vyrazí okna do ulice.USB 4001 nejsou zázračné a na Netu se prodávají za 300 Euro.Nikde jsem nenašel jejich charakteristiky,jen že jsou 8 Ohmové.Pokud na nich najdeš údaj o výkonu ve Watech,měl by pro tvoje zesilovače být vyšší než 100W,Tento údaj je přebuditelnost a znamená,že může být zátěží zesilovače o výkonu menším než tento údaj.Subwoofer ničemu neodlehčí,výkon se aplikuje z celého výstupního zesilovače.Aktivní SWF má svůj zesilovač,a svoje korekce.Škoda nákladů.

JABRAKA

compi
hodnocení

Díky za odpověď, ale nějak jsem v ní nenašel to "řešení" ... :) Repro Sloupy 250W RMS, center a zadní po 200W RMS. Ale zesilovač prostě nestíhá repro nakrmit tak, jak by měl. Přemýšlím ještě o řešení tzv. přemůstkováním, protože na zesíku mám dva nevyužité kanály. A tyto repro (sloupy) pro stereo poslech můstkování také umožňují...Souhlasím s Tebou, že zesík 7x100W má sílu, ale pouze s mnohem slabšími bednami. Zkoušel jsem bedny 3-pásmové, výkon 100W RMS, a po podlaze tancovali...Uvítám další cenné rady...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]