Nejste přihlášen/a.
Zdravím kolegové-audionadšenci, jsem nešťastným vlastníkem repro soustavy (5.0) firmy US Blaster, a to nejvyšší řady USB-4001 (t.č. cca 20 tis. Kč). Rád bych věděl, čím by jste mi doporučili takto silné repro nakrmit. Pořídil jsem AV receiver Pionner VSX-817 (7x 110W). Ovšem už při polovičním "Volume" zesilovač nestíhá, a vypne se. Podotýkám, že jde o sestavu 5.0, bez subbwooferu. Ted hledám řešením, kudy se vydat dál. A) pořídit výkonný zesilovač, ovšem pouze pro stereo anbeo B) pořídit jen výkonný aktivní subwoofer, který by odlehčil bassům a tím pádem by zesilovač živil jen výšky a středy... Případně uvítám další návrh, nejlépe z vlastní zkušenosti. Nerad bych kupoval něco "naslepo"...Díky moc. Compi
Včera jsem napsal odpověď,ale zmizela.Tak tedy znovu.Pokud máš zesilovač se sedmi kanály 100W tak plný výkon tohoto zesilovače klidně vyrazí okna do ulice.USB 4001 nejsou zázračné a na Netu se prodávají za 300 Euro.Nikde jsem nenašel jejich charakteristiky,jen že jsou 8 Ohmové.Pokud na nich najdeš údaj o výkonu ve Watech,měl by pro tvoje zesilovače být vyšší než 100W,Tento údaj je přebuditelnost a znamená,že může být zátěží zesilovače o výkonu menším než tento údaj.Subwoofer ničemu neodlehčí,výkon se aplikuje z celého výstupního zesilovače.Aktivní SWF má svůj zesilovač,a svoje korekce.Škoda nákladů.
JABRAKA
Díky za odpověď, ale nějak jsem v ní nenašel to "řešení" ... Repro Sloupy 250W RMS, center a zadní po 200W RMS. Ale zesilovač prostě nestíhá repro nakrmit tak, jak by měl. Přemýšlím ještě o řešení tzv. přemůstkováním, protože na zesíku mám dva nevyužité kanály. A tyto repro (sloupy) pro stereo poslech můstkování také umožňují...Souhlasím s Tebou, že zesík 7x100W má sílu, ale pouze s mnohem slabšími bednami. Zkoušel jsem bedny 3-pásmové, výkon 100W RMS, a po podlaze tancovali...Uvítám další cenné rady...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.