Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Titulky částečně mimo obraz

Od: slavo® odpovědí: 9 změna:

Když sleduji zprávy a zobrazí tam televize nějaké titulky tak část jich hybí, jsou jakoby mimo obraz , pokud jsou vlevo tak tam chybí začátek a vpravo tak zase konec, televizi mám samozřejmě 16:9.

A pokud je text dole přes celou obrazovku, tak začátek začíná mimo obraz a konec už je taky mimo obraz.

Čím je to způsobeno?

doplněno 16.10.19 10:17:

Mám televizi Samsung UE32K5572 ale dříve to nedělalo.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karel556*
hodnocení

4x
Vzhledem k tomu že máte televizi značky 16:9 tak se podívejte do nastavení obrazu. Tam něco změňte (nevíme co když neznáme značku)

hodnocení

0x
Máme TV od Sony a v nastavení jsou asi tři různé úrovně "ořezání" obrazu. Nevím, z jakého je to důvodu, asi kdyby měl obraz černé okraje, tak aby byly eliminovány, v každém případě to bylo z výroby nastaveno na úroveň 2 (řekl bych že z každé strany chyběly tak 2 cm obrazu). Vypnul jsem to, obraz se lehce "oddálil" a už je na obrazovce všechno co tam má být. A žádný černý okraj nikde není, dokonale to obrazovku vyplňuje. Bohužel z hlavy nevím, jak se to nastavení jmenovalo a doma budu asi až v pátek, ale pak se klidně podívám ;)

hodnocení

0x

Nastavte si formát obrazu na automat.

hodnocení

Podívám se do nastavení jak mě radí karel556, ale zaráží mě že to dříve nedělalo.

hodnocení

Mám pouze na výběr 16:9 nebo 4:3 a nebo vlastní nastavení,

Mám zvoleno 16:9 velikost obrazu a automatický formát na zapnuto.

A v tom vlastním nastavení je co?

karel556*

zkusil jste ten automatický formát vypnout? Taky se mě občas stalo, že se to nějakým zázrakem přenastavilo jinak než jsem původně měl.

hodnocení

Takto to bylo nastavené když to dělalo, tak jsem si pohrál všechny hodnoty jsem měnil a pak jsem je dal do původního stavu. A už to nedělá, tak nevím co to bylo.

Titulky částečně mimo obraz

hodnocení

0x

Na dálk. ovladači je "nastavení obrazu" označené jinak, mám taky Samsung a je to PIC SIZE, tam pak nastav "Automatický formát"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]