Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Set-top-box pro dvb-t2

Od: oldrichthon odpovědí: 8 změna:

Dobrý den.Prosím o radu.Mám televizor Philips42PFH5609 koupen v roce 2015,tudíž v té době ještě DVB-T2 nebylo,dokáže ladit pouze programy vysílané v DVB-T,které se bude postupně vypínat.Potřebuji ke sledování programů vysílaných v DVB-T2 set-top-box pro oba druhy vysílacích systemů,nebo stačí pouze set-top box pro system DVB-T2,když můj výše zmíněný televizor DVB-T akcepruje?Že majitelé analogových televizozů porřebují set-top-box pro oba typy,to je mi jasné,ale pokud televizor DVB-T,jako kupříkladu můj výše zmíněnýPhilips42PFH5609 přijímá DVB-T,zda je set-top-box pro DVB-T2 pro signál DVB-T,který se bude postupně vypínat (program po programu,multiplex po multiplexu,vysílač po vysílči,mám na mysli pozemní vysílače) průchodný,abych mohl než dojde k ůplnému vypnutí DVB-T ladit a sledovat jak programy,které dočasně ještě budou vysílány v DVB-T,tak samozdřejmě i nastupující DVB-T2?

Za odpověď od vás předem děkuji.Oldřich

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Hledáš v tom složitosti, které tam nejsou.

Digitální vysílání je nyní DVB-T. Ten kdo nechtěl kupovat novou televizi, tak si koupil set-top-box a připojil ho ke starší televizi.

Nově bude vysílání v DVB-T2/HEVC. A zase ten, kdo nechce měnit televizi, tak si koupí pouze nový set-top-box a připojí ho ke starší televizi. Původní set-top-box mu už bude k ničemu, protože ten nový set-top-box dokáže přijímat jak nové programy (DVB-T2/HEVC tak i starší programy v DVB-T(1) ).

Takže s novým set-top-boxem naladíš staré i nové programy. Pouze si musíš pohlídat, aby nový set-top-box měl vhodný konektor na připojení starší televize.

olinl
hodnocení

0x

Osobně bych si koupil novou televizi s novým systémem dekódování vysílání. Odpadají dva dálkové ovladače na stole a spolehlivost levných set-top boxů známe. Další možnost je počkat až přestanou vysílat i oblíbené stanice/programy a potom koupit novou telku..

Pokud má dostatečně "inteligentní" TV a STB, tak vůbec nejsou potřeba dva ovladače... Babičce jsem nastavovat na relativně novou TV Panasonic nový satelitní přijímač a TV šla nastavit tak, že se signálem přes HDMI dokáže po zapnutí STB sama zapnout a po vypnutí zase vypnout. A na nic jiného taky není potřeba sahat, protože hlasitost reguluje na STB. Takže má ovladač pro TV v šuplíku "kdyby náhodou", ale jinak ho vubec nepotřebuje.

hodnocení

0x

Pokud má obrazovka Vašeho televizoru rozlišení Full HD a konektor HDMI, tak bych si televizor nadále ponechal a zakoupil pouze nový setopbox s kodekem H.265 (HEVC), který bych připojil HDMI kabelem. Pokud tyto vlastnosti Váš televizor nemá, tak bych koupil nový*haha*

gumid
hodnocení

0x

DVB-T2 umí i DVB-T1

Tazatel ale má TV, který umí pouze kodek H.264*zed*

gumid

aloisb: Četl jste otázku pořádně? Co jste nepochopil?

...Potřebuji ke sledování programů vysílaných v DVB-T2 set-top-box pro oba druhy vysílacích systemů

(Ne, není potřeba DVB-T2 stb umí i DVB-T1... oba H.xxx kodeky)

,nebo stačí pouze set-top box pro system DVB-T2,když můj výše zmíněný televizor DVB-T akcepruje?

(Televizor bude pouze jako monitor a nový settopbox bude přijímat oba formáty kodeků DVB-T1a2)

*zed**poctar*

DVBT-2 umí jen DVBT-2 a DVBT umí jen DVBT, Nové setopboxy již umí dekódovat jak signál v H.264, tak v H.265*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma DVB-T2

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]