Nejste přihlášen/a.
Hezký den přeji,nemohl by mi někdo popsat postup,kterým mám dojít k výsledku?Nezáleží mi na výsledku,chtěl bych pochopit,jak se to počítá.Pokud možno podrobný postup.Třeba u druhého příkladu jsem si myslel,že spočítám parelerně R1,6 a R2,7 a R3,8 a potom paralerně sečtu R1,6*R4*R2,7*R5*R3,8/R1,6+R4+R2,7+R5+R3,8 Ale navím jestli je postup správný a jestli je tím i výsledkek přibližně 3 ohmy?Proto prosím o radu jak postupovat,jakých vrorzů se držet a jaké zákony na to použít,aby to bylo co nejjednodušší.Předem děkuji.
Aha,myslel jsem,že proud (2 A) a napětí (13 V) máš zadané.Podle tohoto by krásně dala provést kontrola celkového odporu podle Ohmova zákona R=U/I
R=13V : 2A=7,5 Ohmu
Ted tě nechci urazit,ale jek ti mám věřit,že mi můžeš poradit dobře,když nespočítáš ani takovou banalitu 13:2?To přece není 7,5.Ale děkuji za snahu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.