Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na mA u dc trafa?

Od: tomo30* odpovědí: 12 změna:
Mam trafo 12V 100mA a potrebuji z nej dostat max 10mA,jak na to?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Řešíte zbytečné. Zátěž si při daném napětí vezme tolik proudu, kolik "potřebuje". 100 mA je schopen zdroj maximálně dodat.
Pokud to bzučí při rozpojeném obvodu, tak není obvod skutečně rozpojen.

gumid
hodnocení

0x

V trafu (zdroji) je pravděpodobně usměrňovač a stabilizátor s filtrací. něco jako 78L12.

Tento stabík má v sobě ochranu na 100mA. Pokud ho chcete zabezpečit na odběr jen 10mA, vložte třeba takovou pojistku, aby při překročení 10mA shořela a obvod přerušila. Víc pak z trafa nedostanete.

F10mA/250V trubičková skleněná rychlá.

K čemu to máte?

tomo30*
hodnocení

Bude to spinat bzucak 12v 10mA.Pokud je tam vic tak to neustale bzuci,sice malo ale bzuci .zdroj je z nějakého zesilovače na anténu
Jak na mA u dc trafa?
Jak na mA u dc trafa? #2
Jak na mA u dc trafa? #3
gumid

Zkuste paraelně připojit zátěž na ten bzučák (žárovičku nebo vhodný odpor).

Co to spíná? Máte to jako signalizaci, když se otebřou dveře?

Asi při rozpojeném spínači teče přes něj slabí proud (přes namazané kontakty nebo přes oxidace?).

Upravovat zdroji maximální odběr je blbost. Ty slabé svodové proudy uzemněte přes odpor či jinou zátěž a přestane to.

Dejte nám schéma či celkovou fotku zařízení a toho spínání.

Bzučí to když je obvod sepnutý. Pokud sepnutý není, nemůže bzučet.

rv*

No pokud to trošku bzučí i když je to vypnuté, tak navštivte URL.

gumid

Ferax: Překvapivě může. Propoj si ten obvod jazykem a bude to mírně pískat. Těmto pískacím bzučákům stačí i odpor 100 a více ohmů na to, aby dle toho pískli. Samosebou při hodnotách do 5ohm to píská naplno.

Já nemluvím o propojování obvodu, ale o tom, že na jeden drát to nemůže bzučet. Pokud je tlačítko na zvonku rozpojené, je připojen jeden drát. Nebo je něco o čem ve spínání obvodů ještě nevím? Možné to je...

tomo30*
hodnocení

Gumid:
Žárovku jsem zkoušel ,zkusim znovu ale silnější.Odpor me taky napadl ,ale jak silný?
Oxidaci jsem vyloučil,spínač je po teto strance ok.
Pravda použil jsem levnější cinskou verzi mikrospínače s kladkou kw 12-3 ale zkusim to zitra promerit.Foto zařízení dodam.
Melo by to slouzit jako sekundární poplachova signalizace prečerpavaci jimky .

rv*
hodnocení

0x

Toto je tak neobvyklý požadavek, že bude lepší, když napíšete, k čemu to chcete.

hodnocení

0x

A tušíte vůbec co to jsou Volty a Ampéry , Mám takový dpjem že ne.

Když zdroj dává 100mA, znamená to že MŮŽE dávat, pokud to spotřebič bude potřebovat. V žádném případě zdroj NEBUDE TEN PROUD TLAČIT do spotřebiče. Nevyužitý proud bude možná rezerva.

To je jako u auta. Když si koupíte třílitrový bavorák a šlápnete mu na krk, tak bude žrát 20 litrů. Když ho necháte na volnoběh tak taky ta nádrž nebude do motoru cpát více benzínu než motor chce.

A další pojem - "DC". To je v češtině "ss" - tedy stejnosměrný. Trafo na stejnosměrný proud je nesmysl, to neexistuje. Stejnosměrný proud se ale dá ze střídavého udělat nějakým usměrňovačem.

tomo30*
hodnocení

Tak je to promereny a vypínač je ok.Tady je par fotek toho myho udelatka.Jeden Al profil,par nitku,nejaky ten šroubecek,mikrospinač a plovak ze stareho wc a hodka práce
Jak na mA u dc trafa? #4
Jak na mA u dc trafa? #5
Jak na mA u dc trafa? #6

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]