Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cytrý mobil v 80

Od: rebeka* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, dostala jsem včera k osmdesátým narozeninám "chytrý" dotykový telefon. Máte ho někdo v těchto letech? Já ho nechci, jsem z toho zoufalá, ale celá rodina si řekla, že ho musím mít, jinak snad nemůžu existovat. Vyhovuje mě můj tlačítkový,je docela moderní, ale jsem asi nemožná.Až budu potřebovat zavolat záchranku, tak si jí ani nezavolám.Ach jo!

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Rodina nemá pravdu...V tomto směru žádná "obecná a jediná pravda" neexistuje.

Používejte to, co Vám samotné vyhovuje.

hodnocení

4x

Klidně ho nechejte ležet na poličce a používejte nějaký tlačítkový seniorský telefon. Ty jsou optimalizovány pro použití typické pro starší generaci - a jsou každopádně spolehlivější

priklad1*

Já osobně kdybych si nechal radit od takovýchto chytráků, tak to by jsme nikam nedošli. Pamatuji Hitlera

Klídek. Hitlera pamatuje tak můj otec, já rozhodně ne. Smartfouna mám a troufám si říct, že jej díky profesi využívám velmi intenzivně .

Ale jaký vidíte smysl nutit někomu, komu je 80 let krám, který nemá šanci využít. Senior potřebuje volat, občas SMS není špatné, když mobil umí i svítit coby baterka - vidím to přesně na mém tátovi, který je přesně v tomto věku.

Přitom táta není nijak ,,zaostalý´´ má notebook, běžně funguje na netu, ale rozhodně nevyužije funkce chytrého telefonu a ROZHODNĚ je nesmysl stresovat starší lidi, které většinou ,,novoty´´ znejisťují.

Nebo jste dospěl k názoru, že jestliže senioři nebudou používat nejnovější chytrofouny, zastaví se vědeckotechnický rozvoj na dalších 100 let? *smich*

priklad1*

Co třeba aplikace Záchranka ta umí načíst i lokalizaci. Jedině chytrý telefon. Možná, že je určena pro teenagery, když se někde ožerou, tak aby je odvezli domů. Jak se zdá tak to ministerstvo nedomyslelo.

hodnocení

3x
Rodině řekněte,ať Vám nainstalují senior launcher. Budete spokojena i s tím ďáblovým vynálezem. Jo a tu záchranku si velmi jednoduše zavoláte aplikací záchranka - najdou Vás podle gps pozice i v Černém lese za bludným kořenem ;)

priklad1*
hodnocení

1x

Rodina má pravdu. Do stejného věku mi chybí hodně málo, chytrej mobil sice teprve druhej, tablet asi šestej, další mediální techniku a žádnej problém. Proč ze sebe dělat hlupáka. Stačí když človek čte příspěvky Havlových dětí. Ti jsou tak podělaní, že bojují, aby nemuseli dělat maturitu z matematiky. Co to je za maturitu. Tak nějak nikdo nechce věřit, ze jsme dělali závěrečné zkoušky v osmé třídě. Možná úroveň dnešní maturity. A do mobilu nainstalovat z Google Play aplikaci Záchranka.

jenau
hodnocení

1x

Tak používejte dále svůj tlačítkový a jinak chtějte od rodiny postupné zaučování na ten dotykový telefon. Když do toho přijdete, tak se vám možná bude nakonec i líbit. A když ne, pořád máte ten svůj, tak si ho nedejte odebrat.

hodnocení

1x

Musím se tazatelky zastat. Mně do jejího věku ještě docela dost chybí (i když nejmladší už taky nejsem), Hitlera nepamatuju, značný kus života jsem se profesionálně věnoval výpočetní technice. Jsem technicky zaměřený a pokrok mi není cizí. Přesto mám starého, úplně pitomého tlačítkového Ericssona a za chytrofouna bych ho neměnil ani náhodou. Jediné, co od něj očekávám, je telefonování, zprávy SMS a diář. K nezaplacení je pak odolnost proti hrubému zacházení (stavby, montáže, občas pád na beton...), rozměr (nosím ho po kapsách) a v neposlední řadě i výdrž baterie až 14 dní. Módní a pro mě zbytečný dotykáč by to vydržel tak týden. A když mi holt spadne do kanálu, nebo ho přejede tramvaj, tak mě to nezrujnuje. Internet v něm sice je, ale nechal jsem ho hned po koupi zablokovat. Stačí mi ten pevný doma, nejsem maniak, který do toho musí čučet i při přecházení dálnice a který si bez téhle vymoženosti neumí ani koupit boty. Nemyslím, že bych ovládání dotykáče nezvládl, ale stejně jako tazatelka nemusím mít poslední zoufalý výkřik techniky, pro který bych ani neměl využití.

gumid
hodnocení

0x

Je mi 30 a chytrý telefon používám spíše jako alternativu k notebooku jen na internet.

Více mi vyhovují tlačítkové, které vydrží dlouhou dobu nabité (těm chytrým telefonům se musí dobíjet každý den baterka...) a nevadí jim menší pády či oděrky nebo jiné ušpinění pří práci (autoelektrikář/mechanik).

Mám dualsim k vůli pracovnímu číslu a soukromému číslu.

Vystřídal jsem nokii 2710NE, Aligator R20 extremo (doporučuji) a nyní přejdu na Nokii 800 tough k vůli podpoře LTE a vytvoření přípojného bodu pro internet na notebooku.

Chytrý telefon mám, ale jen na internet do kaváren či jinam, kde notebook je moc velký a neskladný.

Musíte vědět sama, co Vám vyhovuje a s čím jste schopná fungovat. Né vše moderní je dobré.

hodnocení

0x
Jejdáá, chudáčku malá *mala*
To Vás opravdu lituji.
Nenechte si vnucovat nepsaná pravidla,jenom proto,abyste šla tzv. s dobou.
Ve vašem věku není chytrý telefon absolutně vhodný.
Řekněte jim jasně a v klidu, že ho nechcete, protože s ním neumíte zacházet.
Pouze by Vás stresoval.
Existovat budete i s mobilem tlačítkovým :)
priklad1*

Jsou lidi kteří chtějí zůstat troubou celý život. Proč to ale vnucovat někomu jinému

K čemu urážky?
Vaš názor Vám neberu, tak mně laskavě neberte ten můj.
Apropos, všiml jste si tazatelčiny reakce?

Pokud ne, čtěte pozorně. Děkuji a hezký zbytek neděle :)

priklad1*

Jaké urážky. Nečtu nikde nic osobního. Jen konstatování, ze někteří (asi ti starší) se řadí do dvou táborů. Kam se zařadíš, je jen a jen tvoje věc. Babička váhá a nechává se ovlivnit. Rodina jistě zná její intelektuální schopnosti a proto ji nabídla novou techniku. To že někdo jiný na to nemá, ještě neznamená, že na tom jsou ostatní stejně. Jen pro zajímavost, sám pamatuji Hitlera živého. Pro babičku by jistě nebyl problém navštěvovat Universitu třetího věku.

zirafka
hodnocení

0x

Tak to vás tedy lituju. Kdo vás bude učit s tím telefonem zacházet? Potřebovala bych také najít nějakého ochotného a trpělivého člověka, který by mě s tím naučil zacházet.

mak*
hodnocení

0x

Mojí mámě je taky 80 a má ho také, protože ho chtěla. Má ho už asi rok, celkem se s ním naučila, ale některé věci jí stále dělají problémy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]