Nejste přihlášen/a.
Mám doma televizi, kde budu potřebovat koupit nový STB, aby mi fungovalo DVBT2 v tom problém nemám, ale rád bych ji ještě připojil na internet a z hloupé udělal chytrou Chci využívat i Netflix, je mi jasné, že musím připojit pomocí LAN (TV ho aktuálně nemá), ale nevím jaký STB vybrat, aby splňoval co po něm požaduji. Řešil jste někdo a můžete dát tip? Děkuji.
Copak s IPTV problém není. Horší je to s Playlistem. Ovšem ten Číňani nabízejí taky. Jinak Android boxy již jsou pěkné. Kvalitní procesor, Android 9, paměť 4/64, WiFi Dual band, síť až 1000 Mb. Cena dost pod 2000 Kč. To už je ale přes limit. No jsou obchody se sklady v Polsku, Německu, Španělsku, Francii. Z Polska za 4 dny doma a žádná celnice. Je to v EU.
A pokud by měl hodně starou TV tak STB i Android box jdou přes SCART. Dle typu.
A jedno HDMI asi nepravděpodobné ovšem přepínač hdmi s dálkovým ovládáním je z Číny za babku.
Někdo kdo má Skylink registrace Slovensko. Číslo karty a heslo. Nic mu nehrozí, nijak ho to nezatěžuje. Skylink Live a mohou jet až 4 současné připojení.
Ještě poradím satelit a Skylink, ale to již je na delší povídání
Ovšem vyžaduje to jistý satelitní přijímač. Dříve Satelita, možná i teď Ariva, snad nejlepší je Cryptobox. A dále Linuxové přijímače. To je již o ceně a taky s tím umět.
Objednal jsem tenhle aliexpress.com/...
Myslím, že jsem ho potkal i jinde s doručením z Polska či Španělska asi o 4doláče dráž ale s doručním do 3 dnů. Nechtělo se mi to ale znova hledat.
Dá se k tomu objednat i wifi dongue anténka kdybys nemohl tahat kabel k televizi, ale je to do usb takže tam bude omezení způsobeně nižší propustností rozhraní.
to Kepler: co je blbost? Nevím jestli ta první odpověď nebo ta druhá na moji otázku... Případně proč?
Chromecast vyžaduje HDMI vstup. Pokud TV nemá RJ45 možná nemá ani HDMI. Chromecast je určen na domácí síť DLNA, Miracast. Nějaké aplikace má. Možná ten YouTube třeba i ten Netflix. Nemá Google Play. Jsou lepší řešení, stejně drahá. Ve vláknu Jaké STB je dost odborníků. Určitě poraděj. Takový vilík. Nebudu jim fušovat do řemesla.
To vermon. Už jsem několikrát psal ať do diskuze přispívají pouze ti co něco vědí. Nikoliv ti co vědí úplný nic. Kdybys mě stál za to, tak bych se šel podívat k sousedovi na jeho TV Samsung. Jsou to asi tři roky co jsem u něho dělal Update. Je to TV již digitální, žádný Smart a pochopitelně má RJ45. Ano a Update se dělalo po internetu.
@priklad1, shazovat názor @mikihans jenom proto, že se zdá nepravděpodobný, je doopravdy zvláštní a docela trapné. Když nevím, o čem píšu, tak radši nepíšu. Proč by nemohla mít starší televize HDMI? Sama jsem nastavovala televizi, tuším v roce 2009, bohužel už nevím typ, která měla 3 HDMI vstupy.
@vernon možná nemá úplně pravdu, že RJ45 mají výhradně smart TV, ale kolik až "hloupých" ten vstup má? K čemu by ho měly, když update softwaru probíhá po síti výjimečně, že. Faktem zůstává, že dávat do souvislosti HDMI a RJ45 je úplný nesmysl. A "TV již digitální, žádný Smart a pochopitelně má RJ45" je úplně k smíchu.
A jestli jsou na Poradte odborníci přes set top boxy, o tom bych taky dost pochybovala.. Spíš si tady píšeme, s čím má kdo jakou zkušenost, která ale vůbec nemusí odpovídat realitě a názoru jiného uživatele.
Milá danielo1. Starší televize která nemá tuner DVB T1 což je končící digitální vysílání je televize Analogová. Analogové televize byly vybaveny analogovým výstupy jako je SCART., Komponent, Kompozit. Neviděl jsem analogovou TV s digitálním výstupem což je HDMI. To neříkám ze neexistuje. Nikdy neříkej nikdy.
Ovšem i dnes může být TV s analogovým tunerem protože jsou starší přístroje které mají modulátor, dále tuner DVB T1 na končící TV vysílání, tuner DVB T2, kabelový tuner a v neposlední řadě satelitní tuner. To vše kupující platí a když využije dva tunery DVB T2 a Satelit tak to bude akorát. Pochopitelně TV má šachtu pro modul s dekódovací kartou. Komerční stanice tlačí na placené vysílání. To může být ani se nenadějeme. Na Slovensku to mají. Pak asi nastane další problém s dekódovacími kartami pokud je v TV satelitní tuner.
@priklad1 nevěř si, ale je to tak
btw analogovou TV s digitálním VÝSTUPEM jsem taky ještě neviděl, ale vstupem jo, mám ji doma, klidně se na ni přijeď podívat
A pro Bonda. To jsi objevil Ameriku. Proč by ta stará TV neměla mít HDMI, když je TV již vybavena digitálním tunerem. HDMI má pouze souvislost zda má TV digitální tuner a vůbec nejde o stáří
To slovo výstup Sorry pochopitelně mělo být vstup. Dívat se nebudu, ale můžeš napsat typ. Jistě se najdou parametry
Samsung LE27S71B. Tak pardon, ne 2007 ale dokonce 2006. 1x vstup HDMI, vyzkoušen k propojení s notebookem a funkční.
Případ1 Souvislost mezi HDMI a digitálním tunerem je jaká? Odpovím si žádná. Ale 5 minut slávy jsi si užil.
Jistěže nemá souvislost. To jen že HDMI nastoupilo s TV s digitálním tunerem. To ze má miki Hans hybryd mu věřím. To však není to podstatné. Podstatné je, že se bavíte o prdu a jak jsem si všiml ani nic jiného neumíš a autor tohoto vlákna od nikoho ani od tebe, žádnou radu nedostal. Až na nevhodný Chromecast
Případ1..
dnes 17:56
Že jsi měl starou TV věřím
Že neuměla DVB T věřím
Že měla vstup HDMI NEVĚŘÍM
HDMI má pouze souvislost zda má TV digitální tuner
To jsou čí slova? Nedělej ze sebe ještě většího hlupáka. Ameriko.
Řešila přesně ten samý problém. Už je to dlouho, ale velmi dobře mi poradil rádce Totak. Já mám tento přístroj. Není to úplně ten samý, ale je to značka Beelink a jsem s ním velmi spokojená. Pak jsem si koupila ke druhé televizi u nás značku Evolveo a oba fungují stejně dobře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.