Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezsáčkový vysavač

Od: jubatus® odpovědí: 19 změna:

Chceme si pořídit nový vysavač. Naše požadavky jsou aby byl výkoný, bezsáčkový, měl rotační kartáč na koberce a samozřejmě i nástavec na hladké podlahy a něco vydržel. Celkem se mi líbí značka Miele, ale ta těch bezsáčkových moc nedělá. Co byste doporučovali..cena není rozhodující i když samozřejmě nějaký vliv na výběr mít bude.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rorschach*
hodnocení

4x

Můžu se jen zeptat proč bezsáčkový? Jeden doma máme a je to humus. Plus docela drahý a dnes už i těžko sehnatelný filtr (500kč filtr +100kč a víc doprava). Zlatý sáček kdy ho můžu vzít a celý vyhodit.

hodnocení

No mně zas přijdou drahé právě ty sáčky. Doted jsme měli bezsáčkový a filtr šel vyfoukat a nebylo třeba ho tak často kupovat. Co jsem koukal tak sášek vyjde tak na minimálně 60 korun..což mi přijde dost...

rorschach*

Asi bude záležet na frekvenci vysávání, ale když si vezmu (matně si pamatuju, že filtr u toho našeho bezsáčkového) by se měl měnit co půl roku takže za rok to je 1100-1200kč (podle toho kolik jich najednou objednám) a to nepočítám to, že když ho chci vysypat-vyčistit tak to co vysaju do toho hrabu rukama a stejně při sypání do koše část zvýřím a dostanu to zpět do místnosti tak jsem zkoušel ten filtr i čistit. No ty vepři to je taky humus. Drobný prach se nachytá do filtru a jediné čím se to dá tak nějak vyčistit je vyškrábat to ven a nebo když jsem měl garáž a v ní vzduchový kompresor tak tím to vyfoukat, ale opět to co vysaju pak dýchám.

Oproti tomu když budu počítat ten sáček za 60kč/ks, který celý vyhodím (počítám, že ho třeba naplním opět dle frekvence vysávání) třeba jednou měsíčně takže 60*12=720kč a s ničím se nemusím párat a dýchat.

Naše domácnost jsou dva dospělí a koberce celoplošné máme ve dvou pokojích a jeden menší kusový v obýváku to jen pro upřesnění.

hodnocení

2x

Doporučit je těžké, ale rotační katráč i další nástavce lze přikoupit ke každému vysavači. Důležitý je pouze průměr trubky, aby šel nasadit. Takže můžete vybírat vysavač i když v základní výbavě nebude to co požadujete.

doplněno 09.10.19 11:52:

My používáme vysavač ETA Neptun a s ohledem na jeho velikost vyměňujeme sáčky tak za půl roku. A mimochodem, zde byly různé nástavce v základu (rotační kartáč, sada na čištění koberců a pod). Spokojenost.

hodnocení

2x

Už mám bezsáčkový vysavač kolem 10 let a nemůžu si ho vynachválit. Mám značku Dyson. Vysaje chlupy psa a hlavně prach a písek. V létě mám dveře otevřené a pes, já a kočky běháme sem a tam, zvířata se nepřezouvají ;) a já většinou také ne, protože mne to otravuje, pořád skákat z jeděch bot do druhých. Takže toho dovnitř nataháme dost. Vždycky žasnu, kolik je v nádobě prachu. Jednoduše vysypu venku do popelnice. Já mám Dyson DC 19 a přikoupila jsem si k němu ten rotační kartáč na koberce. Ale abych pravdu řekla, skoro ho nepoužívám, protože i s normálním nástavcem vysaji všechny chlupy, prach a i nitě úplně snadno. Až budu muset kupovat nový, určitě sáhnu po stejné značce. Předtím jsem měla Elektrolux, také s rotačním kartáčem. Ale kupovala jsem ho v roce 1980 v cizině a vydržel hodně přes dvacet let, jenomže takové vysavače se dneska už nevyrábí. Bohužel. Ten můj měl rotační kartáč s vlastním elektrickým motorem, dneska už jsou všechny tyto kartáče na turbopohon. A byl na sáčky. Někteří lidé nemají ty bezsáčkové vysavače rádi, protože když ho vyklepávají doma, nemají možnost s tím jít ven, tak to asi práší. To nemohu posoudit, protože já vyklepávám na dvoře, tak mi to nevadí.

A ještě k těm filtrům. Tak u toho Dysona se filtry jednoduše jednou za čas vyjmou, vyperou a nechají pořádně uschnout. Za celé ty roky jsem měnila pouze ten spodní filtr jedenkrát za nový. A ten jsem si objednala u Aliexpress za pár kaček. Peru filtry tak 3x do roka a stačí to. A vyndat je, je velmi snadné. "Klik-klik" a je to.

kepler*
hodnocení

2x

Co se týká sáčků, jsem stejného názoru. Mně se dřív osvědčil vodník, nádobka s vodou a zachyceným prachem se prostě vylila do WC. Navíc osvěží vzduch. Na typ se už nepamatuju. ale bylo to něco jako:

tv-products.cz/...

gumid
hodnocení

2x

Máme tři vysavače Zelmer v rodině a stále slouží i ten nejstarší čvrtý vodník 619. Je to dlouholetá kvalita.

rv*
hodnocení

2x

Raději nějaký vodní - je též bez sáčku. My máme Zelmer aquawelt plus, ale používáme ho jen na vodní vysávání a je to vždy pěkný humus, co se v nádobě zachytí. Vzhledem k ceně spokojenost a koupil bych ho znovu. Jeho další funkce - turbokartáč a zvlášť mokré vysávání pokládám za utrpení. A kvalita výroby je mizerná - kolečka u hubice jsem už párkrát opravoval, než jsem tam raději dal jinou. Takže očekávám, že kdo chce kvalitu, musí zaplatit tak 2x tolik.

hodnocení

2x
Já mám bezsáčkovej od ety a stojí za prd zlatej sačkovej od zelmeru co sem měl předtím

hodnocení

2x

Miele je velmi dobrá značka. Jenže bezsáčkový vysavač je nesmysl, manipulace a zejména čištění cyklonu je velice, velice špinavá záležitost. Jedině sáčkový, nebo vodník.

A jaký cyklon tam čistíte? Já mám také cyklonový vysavač přes 10 let a ani nevím, že bych měla čistit nějaký cyklon.

re4zon
hodnocení

2x
Miele mame, rozhodli jsme se zainvestovat kvuli zviratum, vysavac dostava zabrat. Sacky jsou drahe jak prase, ale jsou opravdu kvalitni a vysavac je narozdil od predchozich obycejnych (eta, zelmer) dokaze naplnit uplne, pri vyndani jsou jak mic a vysavac porad saje slusne. Sadu sacku kterou jsme koupili za 1200 k luxu kvuli zaruce jsme za vic nez rok nedokazali spotrebovat. Osobne bych bezsackovy uz nikdy nekoupit, tech par stovek za rok me nezabije a za komfort to stoji.

hodnocení

2x

Doma máme devět let - vodníka Liv Aquafilter 2000

vysavace.heureka.cz/...

Vodní filtr,

Tepováním (čištění koberců a tkanin)

Vysávání tekutin

hm*
hodnocení

0x

S bezsáčkovým neporadím. Jeden jsme měli, po několika málo úklidech se mu zanesl ten slavný hepafiltr, kupovat drahý filtr stejně často jako sáčky jsem považoval za blbost, vyčistit to nešlo (prostě nešlo), takže pak blbě sál, nakonec jsem filtr vyhodil, takže z vysavače zas létal prach ven, no a po čase už byl nepoužitelný. Měli jsem ho sice celkem asi 10 let, ale teď už bezsáčkový nechci.

Ten bezsáčkový i současný sáčkový mají rotační kartáč (turbohubici), ale kromě většího kraválu a zasr... "zadělaného" kartáče v podstatě žádná změna při luxování. Takže, podle mě, zbytečnost.

Chceš bezsáčkový a s kartáčem, já bych navrhnul ty požadavky ještě promyslet.

Hm, ale ten kartáč se musí také čistit. A je to jednoduché, pokud na něm jsou namotané nitě, tak nůžkama po celé délce kartáče rozstřihnout a jde to krásně vytahat a následně vyklepat, ani se ten kartáč nemusí vyndávat ven. Mám to hotové za dvě minutky. Já už ho používám hodně let, ale nikdy jsem ho teda za.raný neměla ;). Ono se občas musí všechno čistit. Ale určitě bude také záležet na kvalitě celého vysavače.

hm*

Zasr... jsem myslel právě po tom vysávání. Že se to pak musí čistit.

Tak já nevím, asi tady nebudu mít tolik toho smetí nebo co. Nečistím po každém vysávání, jen jednou za čas. A jak už jsem psala nahoře, tak už ten turbokartáč ani nepoužívám, protože mi vtáhne chlupy a i ty případné nitě normální plochý kartáč. Já schválně až budu příště luxovat, tak vyfotím, jak jsou například ty psí chlupy v té nádobě zvláštně poskládané a kolik je tam prachu. Já luxuji 3x do týdne maximálně. :) Je mi divné, jak tady všichni nadávají na bezsáčkový vysavač, já bych už nikdy jiný nekoupila. A opravdu nemám problém s vypráním těch filtrů, to by zvládlo i dítě. A žádné součástky se nikdy neporouchaly, tak nevím, asi jsem měla kliku a padla jsem na dobrý kus. Sousedka, když potřebovala pořádně vyluxovat po dělnících, tak si přišla půjčit můj vysavač, protože ten její to nezvládal. Dělali jí dlažbu a sekali zásuvky a tak měla opravdu plno špíny a hlavně prachu v kobercích. Ale je fakt, že když jsem tento vysavač kupovala tenkrát, tak stál kolem 10 tisíc, dnes už jsou levnější, tak jestli to nebude tím, že už to není ta samá kvalita. To opravdu nevím. Schválně jsem se šla podívat a já mám ještě 1400W, tak jestli to nebude také tím.

hodnocení

0x

Možno by bolo dobre pouvažovať aj nad kúpou robotického vysávača.A ako doplnkový na sem tam dôkladnejšie vysávanie klasiku.Tak to mám ja.Robot Neato s hepa filtrom a sáčkový Philips.Päť vrstvové S-bag sáčky + motorový filter + výstupný hepa.Čo sa týka prachových častíc na výduchu vysávača, tak bezsáčkové a vodníci skončili v testoch s odstupom za kvalitnými sáčkovými vysávačmi.Cena kvalitných sáčkov S-bag sa pohybuje cca 1€.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]