Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Indikátor vlhkosti v mobilu

Od: yvona odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer, chci se zeptat kde najdu v telefonu indikátor vlhkosti, u iPhonu je u sluchátek, a chtěla bych ho najít i na androidech, pokud zde je.. děkuji za odpověď

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

douby*
hodnocení

2x

Ano většinou tam nějaký je. Protože je to nejčastější způsob jak může servisní oddělení pohodlně odmítnout reklamaci drahého telefonu a to jsou pochopitelně značné úspory, takže tam ty indikátory dávají často a klidně i dva - některá nesolidní servisní oddělení kápnou na indikátor vodu už při zkoumání stavu poškození i pokud červený není, vyfotí jak zčervenal a reklamaci vám stejně zamítnou, můžete se s nimi dohadovat ale většinou nic neuhádáte, protože nedokážete že tam tu vodu kápli oni. U android telefonů vídám indikátor kontaktu s tekutinou často přilepený na základové desce, buď jen z jedné nebo z obou stran.

douby*

už jsem se setkal s tím, že někdo zkoušel tyto indikátory nahrazovat novými nezbarvenými a teprve takto upravený telefon chtěl poslat na reklamaci ale netuším jak s tím uspěl :) Nedivil bych se ale, kdyby se na to specializovaly určité skupiny na bazarech vykupující utopené telefony. Překvapilo mne, že se mi jednou podařilo utopený hi end telefon prodat na bazaru docela za vysokou cenu (kdyby měl být jen na náhradní díly určitě by byla nižší), přesto že je velmi nepravděpodobné, že by se dal snadno opravit.

douby*

byl v záruce, podotýkám ... :) ... to na tom zřejmě bylo klíčové

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]