Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

4k televize oled nebo Va panel LCD?

Od: horakk* odpovědí: 21 změna:
Dobrý den potřebuji prosim poradit vybírám mezi dvěma TV 1. LG OLED55B8 a nebo prémiové LCD rady 8 2. Samsung UE55RU8002 TV primárně na sledování filmů a seriálů s občasným hraní na pozorovací h uhlech mi nezáleží koukáme rovné spíš se chci zeptat někoho kdo má nějakou z výběru na zkušenosti.. U oled se bojím vypalování obrazu a ta Samsung asi zase nebude mít tak kvalitní obraz

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

douby*
hodnocení

0x

Samozřejmě, že OLED je výrazně lepší než panel VA ... řádově lepší rozsah konstrast, skutečnou černou, která neprosvítá a nepotřebuje k tomu berličky jako micro dimming. Pokud máte prostředky a možnost koupit OLED tak směle do toho, je to technologicky mnohem lepší cesta než libovolný klasický panel ať už typu VA nebo IPS, jen to bývá i výrazně dražší.

douby*

Možná byl ale ještě zauvažoval nad QLED displayem Samsung QE55Q60R za cca 19400,- nebo Philips 55POS9002 OLED displej s podsvětlením ambilight a operačním systémem Android TV za 28000,- ... tady samozřejmě záleží na vašich preferencích, co od TV přesně očekáváte zda vysokou variabilitu danou univerzálním operačním systémem či prostě jen kvalitní obraz bez nějakých serepetiček. Záleží na tom zda sledujete TV hodně v přítmí kdy vysoké kontrasty OLED displejů jsou hodně znát nebo vám stačí denní sledování pak na samozřejmě vůbec nezáleží na tom zda jde o OLED display nebo VA/IPS ... za světla rozdíl nepoznáte :)

john*

Micro dimming je to samé co local dimming? Já jenom, že tato TV Hisense h55u8b má ten dimming a přitom je ULED, tak trošku nechápu, že si říkal, že ty berličky nemá, tak jak je to vlastně? A ULED je lepší než OLED?

horakk*
hodnocení

Velmi děkuji za rychlou odpověďd na vybraný TV mám slevy na obě Samsung mohu mít za 17tisic a je to nejvyšší ráda LCD pro letošní rok je prémiová a na hry by měla mít nejmenší odezvu a nevypaluje se to beru jako plus a tu LG mohu mít za 22500kc což je slušná cena ta má výhodu asi v kontrastu ale bojím se vypalování obrazu.. TV používáme takto TV u nás běží občas před den jako kulisa nebo spíše máme Pustevny kanál s pohádkama kvůli dceři a s polovičkou koukáme každý den až obden večer na filmek a občas když se zadari tak zapnu xbox one X kde hraju akční hry Samsung Q60 jsem zvažoval taky cena padla ale něco se mi tam nezdálo a na to že je to Qled tak prý černá výrazně horší jak u mě vybrané Samsung s Va panelem

hodnocení

0x
QLed ne? Do Oled bych asi nešel vzhledem k ceně a vypalování obrazu. QLed na vypalování netrpí.
john*

Co je vypalování obrazu?

Modré pixely na OLED panelech mají výrazně menší životnost než zbývající červené a zelené, časem slábnou.

Ona se ani nemá vypínat úplně od proudu, jen do pohotovostního stavu, protože probíhá jakási samoudrzba, samocisteni obrazu. Což může vypalování oddálit. Komu jede tv od rána do půlnoci to asi není dobrá volba.
john*
Co si tím chtěl říci Komu jede tv od rána do půlnoci to asi není dobrá volba, v čem konkrétně to není dobrá volba?
Protože se ti tam vypálí to logo.
john*

Já myslel, že hlavní je proti vypálení x prvních hodin provozu? A o tom, že se to nemůže vypínat od proudu jsem neslyšel, proč to neni jedno? Třeba u panasonic plasma TV, má taky mechanismy proti vypálení a zásadní je prvních x hodin a nic nebylo psáno, že se to nemůže vypínat od proudu (vypínat tlačítkem zboku) TV.

Ta tv provádí nějakou údržbu té obrazovky třeba víc než hodinu. Když ji vypnes úplně, tak se obrazovka nebude regenerovat.

horakk*
hodnocení

Tak jsme vzali oled a asi to opravdu byla chyba TV jsme koupili jen jako rozbalene a vrácene zboží do 14 dnů nepoužitý kus a bylo to i vidět nerozbalene vše origo zapecetene.. A v pořádku bohužel někde vypadli šroubky jim.. A tak jsme je půl dne sháněli aby jsme mohli namontovat na stojan to by nevadilo TV krásná luxusní super obraz i zvuk ale cca po 3hodinach hrani se přes TV udělal slabý proužek nebyl nějak extra vidět ale nase*e to člověka 100% obraz zkoušel jsem jak anténu tak digi TV a proužek byl stále i přes nastavení menu atd tak jsem dal obnovovací pixelů ale proces trvá prý zhruba hodinu při vypnuté tv a jak to má uživatel poznat kdy to je hotový? Tak jsme celý den stahovali 20gb filmek na večer v uhd 4k a teď tu čekáme pro vyple TV.. Co se týče loga funkce pro zesvětlení loga tak nefunguje efektivně přijde mi to furt stejný.. Komu funguje plasma nebo starší TV nedoporučuji toho 4k obsahu je stejně málo ještě a vše dráze placený blue Ray a podobně jako obraz ve 4k video na YouTube parádní při běžným sledování TV normálka jako naše stará TV a to jedeme přes internetovou TV zvuk dobrý ale přijde mi že při vyšší hlasitosti rezonoval ale tam jsem si ještě nic nenastavil.. Vzhled paráda ale TV je tenká jak zrcadlo bál jsem se že mi rupne v rukách nebo něco takže tak k oled LG b8 TV vracíme zítra a beru premiovou led Samsung ale ne qled to je furt jen ledka qled je marketingový tah má jen o něco zdarilejsi barvy a ty srovnatelné cenou třeba q60 neumí ani takovou černou jako obyčejná led takže kupují i kvůli hraní s nižším input lagem Samsung ue55ru8002
doplněno 08.10.19 21:50: Tak další info TV má pruh i po hodinovém reset ování pixelů takže vracíme je dost možné že se jen jednalo o špatný kus ale už ji ani nechci.. Když si člověk vezme že za ní chtěli i 2x tolik tak je pak zklamanéj..
4k televize oled nebo Va panel LCD?
john*

Co znamená ten input lag?

A neuvažoval si i o jiných značkách TV - SONY, Hisense?

Co ti bylo doporučováno v elektro obchodech, zajímalo by mě co prodejci ti doporučovali a proč?

ludas*
hodnocení

Pro John TV už vybírám půl roku mám o tom hodně nacteno včetně zahraničních recenzi a testu vybíral jsem mezi 2 modely do 30tis jeden 18 pro mě 17tisic druhá lg 28 pro mě 22tis input lag je vstupní zpoždění mezi např ovladačem a obrazem jakoby zpoždění nebo reakce která se odehrává v milisekundach pro beznyho uživatele to asi důležité není ale pro hráče který hraju na Playstation nebo xbox je to hodnota důležitá hlavně u online her třeba stříleček kdy zareagujete na nepřítele včas s rychlejší odezvou.. Jak jste se ptal výše na vypalování obrazu trpí oled když vám poběží nova třeba každý den pár hodin po dobu 5-10tydnu vypálí se vám tam logo nový přepněte na jiný kanál a slabonce tam furt uvidíte logo nova to je vypalování jinak TV se dělí na led oled a qled taky ledka ale o krapet lepší ale předražena co nabízejí v krámě se neptam pac tomu sami houby rozumějí a ti co jsem nacetl mě akorát nárame pobavili buď tahaj zlidi peníze nebo vám doporučí ty TV který potřebuji odprodat např loňské modely nebo samý nevědí pořádně hodnoty modely atd.. Nehledě na to chudáci lidi kterým vrazi 50hz panel.. Ještě se TV totiž dělí na 50hz a 100hz respektive 120hz což znamená že TV při 50hz nezvládá fotbal a akční filmy a rychle scény proto je lepší sáhnout po 100hz jenže plno nových TV využívá neznalosti lidi a na krabice píšou 1500hz Mega a půl Hz ale to je jen aplikace která obraz do počítá a a stejně to nenahradí nikdy 100hz panel je to prostě na hovn.. Oled trpí na vypalování ale umí perfektní černou a kontrast qled je předražena lepší led a taky má mouchy a led nemá tak famozni obraz a taky má své mouchy třeba slabší černá led telky se totiž dělí dále na ips panel a Va panel ips lepší pozorovací úhly a jas ale černá je ke z lití a na obrazovce se dělají duchové Va panel zvládá krásně černou v celku ale trpí na pozorovací uhly při koukání na TV z boku vše viz obrázek krásně vysvětleno..
4k televize oled nebo Va panel LCD? #2
john*

Proč zrovna TV NOVA, tam neběží statický obraz? Co si mám vlastně představit pod pojmem statický obraz, když skoro na všech TV kanálech běží nějaký obraz? No napadá mě jedině hudební kanál, kde běží statický rámeček se slovem hudební kanál.

@ludas Můžeme si prosím více popovídat o TV, třeba přes mail?

sollik*

Kluci nesoukromničte a diskutujte tady. Myslím, že lidí kteří kvůli přechodu na DVB T2 vybírají momentálně novou televizi je spousta a rady od někoho kdo se opravdu zajímá a ví na co si dát pozor jsou cenné ;)

Díky sollik.

P.S. Osobně jsem ochodný dát za novou televizi 12 max. 15 000,-Kč a když čtu, že i televize okolo 20 000,-Kč mají mouchy trochu mě to děsí *sok*

Vybírat spotřební zboží půl roku je dobrá ztráta času *haha*

horakk*
hodnocení

John : přesně tak jak píšete nejedná se konkrétně o novu ale jaký koliv kanál kde je logo když člověk kanály přepíná nic se nestane kouká na filmy nic se nestane ale aby jel jeden kanál od rána do večera nebo každý den be že změny kde je logo tak se velice brzy vypálí logo už prý podle testu po 5ti týdnech ale nikohi neznám kdo by tak TV používal jedna se o staticky obraz třeba oled se nehodí vůbec jako pc monitor TV má sice ochrany že při nečinnosti začne přehrávat spořič obrazovky u mě např ohňostroj.. Jinak jakoukoliv TV najdu tak koukám na zahraniční recenze stačí zadat model TV do Google a za to napsat rtings a tam si počíst testujou tam všechno od odrazovosti až po barvy a vsechno možný.. Jinak ještě k vršku o hisense jsem taky četl ale je to nejlevnější alternativa a taky to nejsou špatné TV hlavně většinou právě jako jedny z mála disponujou 100hz panelem a do konce se montujou v Plzni a Maj pěknou cenu i na zahraničních stránkách si je chválej ale pro zahraničí mají bohužel lepší modely než pro nás ale už tu jsou docela dlouho tak bych se do nich nebál jít..
Solik: mám to taky tak jsem ochotný dát za novou TV 15 max 20tis záleží hodně na co a jak jí člověk používá a jak náročný je a nebo najít to nejlepší do stanovené ceny bohužel ve vaší ceně bych doporučil nějakou hisense protože má 100hz panel což znamená 100snimku za sekundu pak záleží zda koukáte z boku nebo jen rovné určitě Va panel a nebo 2tis přidejte a za 17tis parádní dobře hodnocena Samsung ue55ru8002 stojí Teda 18tis ale mohu vám jsem napsat slevový kód na 1000kc a občas bývá v akci nedávno ji měla alza jen za 14tis bohužel jsem akci nestihl.. Pokud ji máte jako kulisu a nejde vám o kvalitu a nehrajete na ni konzoli vemte jakoukoliv podle velikosti pokud rád sledujete fotbal a sporty tak něco se 100hz fyzickým panelem pokud hrajete tak tu Samsung jo a co se týče těch Sony taky Maj slušnej obraz včetně jedny do 20tis ale nešel jsem do ní protože má systém android a prý to není dobrý kdežto ostatní Maj tizen nebo web os já sám používám android mobily ale co se týče TV prý to není moc povedený.. Jinak nejsem žádný odborník ale sám už půl roku čtu a vybíral a a jsem upřímně moc rád protože když jsem psal na alzu jakou TV tak mi napsali že si mám vzít 4k nebo uhd a je to to samý prostě odpověď za všechny peníze to samý v elektru tam mi chtěl vrazit to nejhorší co jsem mohl do 20tis koupit protože potřebovali odprodat model a tak jsem začal číst a vybírat na vlastní pěst..
horakk*
hodnocení

Bmbx určitě není i když je to spotřební zboží člověk chce za svoje peníze to nejlepší a jsem moc rád že o tom něco málo víme tak si kupte třeba sencora když vám to přijde jedno vybírat já jsem měl času dost stará TV ještě fungovala takže jsem si jen v klidu četl a vybíral a mezi tím oba modely klesly na rozumnou hodnotu kterou jsem ochoten za TV spotřební zboží zaplatit jedna o 23tis a druhá o 7 až 10tis coz jsou slušný peníze si myslím..

hodnocení

0x
Mně se u tv líbí funkce Ambiente, proto bych bral QLED.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]