Nejste přihlášen/a.
Samsung Galaxy J5. Prosím pomozte, už mi z toho třeští hlava. Nějakým nedopatřením jsem asi kdysi stiskla u 4 kontaktů sdílení profilu. Nejsou to zrovna mí přátelé. Jedná se o kontakty mobilu, ne žádý facebook a pod.Marně se to snažím odstranit. Když volím odstranit, napíše mi to:
Z účtů určených jen pro čtení nemůžete odstranit kontakty, ale můžete je v kontaktech skrýt.
Vůbec nevím, co jsou kontakty ke čtení.
Ale nechci, aby někdo sdílel můj profil. Prosím odpověď trochu polopaticky, moc děkuji.
Omlouvám se tímto Ivzez, Samsung má (alespoň některé) návody podrobnější. (to ale nemění nic na tom, že jiní vyrobci to odrbávají)
Toto je v návodu pro J5:
Na obrazovce Aplikace klepněte na položku Kontakty→ váš profil →Sdílení profilu a pak funkci aktivujte klepnutím na přepínač. Abyste mohli tuto funkci používat, musí být ověřeno telefonní číslo. Můžete zobrazit aktualizované profilové informace svých kontaktů v položce Kontakty.
Chcete-li nastavit další položky ke sdílení, klepněte na položku Sdílené info z profilu a vyberte položky.
Chcete-li nastavit skupinu kontaktů, se kterou chcete profil sdílet, klepněte na položku Sdílet s a vyberte možnost.
...
Takže nejspíš nemůžete mazat kontakty při zapnuté funkci Sdílení profilu. Zkuste ho podle návodu výše vypnout.
Já sice tyhle moderní telefony neznám, ale pokud vím, nelze "sdílení profilu smazat", je potřeba je zrušit. Asi postupně u každého kontaktu zvlášť.
PS: Telefony se u nás prodávají s návodem...
Měla jsem v ruce návody k několika telefonům + notebookům a vždy jsem v nich našla, co jsem potřebovala. Pravda u těch notebooků jsem si radši hledala návody německé > byly o něco obsáhlejší.
Měla jste poslední dobou (pár let) takový návod v ruce? Myslím, že ne. Je to spíš návod k uvedení do provozu. První polovina návodu je plná varování co s telefonem nedělat a co se může poškodit apod. Potom jak tel. zapnout, nabít, kde se zapojí sluchátka, jak poslat sms, zavolat, zapnout internet. Prostě základní věci, které 95% uživatelů už zná. Podrobnější nastavení tam obvykle není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.