Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny,
objednala jsem si z Alzy nový mobil - normálně už není v prodeji a měli tam jen zánovní. Záruku mají uvedenou 21 měsíců, má být plně funkční. Máte někdo zkušenosti, v jakém stavu se tyto zařízení prodávají? Jestli mohou obsahovat nějaké škrábance, případně nebude kompletní balení? Mám požádat, před koupí, jestli si jej můžu u nich zkontrolovat? Nerada bych tam pak šla ten den znovu a kdo ví, jestli by mi něco uznali.
Díky všem a hezkou neděli.
Je to většinou zboží, které někdo vrátil. Proč? To nikdo neví. Nemusí se uvádět při vracení. A myslím, že by ti to stejně neřekli.
Bodejť by to řekli, když to neví![]()
Ovšem takové zboží se neprodává jako "zánovní", ale jako "rozbalené".
Jak se takové vrácené zboží prodává, je nejlepší podívat se na web obchodu - zde . Viděl bych to na zboží vrácené ve lhůtě 14 dnů, ale během této doby používané. Označení "Rozbalené"bude u zboží, které nebylo používáno.A případné poškození na něm by mělo odpovídat tomu max. 14ti dennímu používání. A určitě bych u něj vyžadoval v balení vše, co je u nového.
v alze to bude nejspis ROZBALENO a ne zanovni, takze zbozi ktere nekdo ve 14 denni lhute vratil ( nejblbejsi zakon jaky mohli vymyslet ) , mohl si ho jen objednat a podivat se na nej , protoze byl lenivy se nekde zajit podivat, mohl ho ty skoro dva tydny pouzivat a pak vratit ale vzdycky je v puvodnim obalu
Zákon není blbej. Blbí jsou zákazníci. Koupí si foťák, jedou na dovolenou, nafotěj a fotoaparát ve lhůtě vrátí. Za to už nemohou komunisti. To jsou většinou Havlovy děti. A proč to tak je. Protože odjakživa platilo, že když si něco kupují tak mi to prodavač předvede. Rozbalí a vysvětlí všechny funkce. Dnes jde jen a jen o prachy, tak na to není čas. Aby byl zákazník chráněn, tak to přezkoušení je svěřeno jemu samotnému. To že se to zneužívá je jiná věc.
no prave , u vychanych cechacku to je zakon na prd, pokud chce nekdo setrit a kupovat na netu tak musi pocitat s tim ze si to proste neosaha
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.