Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mobil nenabíjí

Od: luko® odpovědí: 4 změna:

Zdravím všechny, prosím o radu. Můj mobil Lenovo Phab Plus přestal nabíjet. Když zapnu nabíječku k vypnutému telefonu, telefon začne "cyklovat", tzn naběhne obraz baterie a hned zmizí, opět se objeví a zmizí..a nenabíjí. . Ani u zapnutého mobilu se nabíjení "nechytá".Baterii jsem vyměnil, nabíjecí konektor v mobilu jsem vyměnil, kombinoval jsem různé kvality nabíječek a kabelů- bez výsledku. ALE. Je jedna vyjímka. Pouze nabíječka z kompaktního fotoaparátu Sony tento mobil dokáže nabít. Je to snad tím, že datové vodiče nejsou v tomto typu nabíječky aktivní? Nejsou třeba zapojeny? Jak je to v běžných nabíječkách? Nebo čím to může být? Děkuji za rady a poznatky. Luboš

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Měli jsme Lenovo telefon - nabíjel jen originálním kabelem - dalších 10 plně funkčních na ostatních telefonech tento nedokázal akceptovat... Pak jsem ještě jednou našel další káblík - originál nokia - ten to taky dokázal. Ovšem když jsem řešil reklamaci pro prvním zděšení - normálně mi uznali chybu baterie a vyměnili za novou. Kabely to však pořád bralo jen ty dva extra.

doplněno 05.10.19 19:53:

Kurvítka jsou všude... Tady je můj předpoklad, že samec v telefonu za dobu užívání má studený kontakt... třeba syn s tím telefonem pořád ležel v posteli a telefon na nabíječce... nebo měl napichnutou powerbanku... kabel se láme zasunutý v telefonu a vnitřní konektor se nějak ohne... jeden káblík originál se tam dostane, neorig už ne...

hodnocení

Díky za postřehy. Problém je ale v tom, že mobil fungoval téměř 3 roky bez problémů na jakoukoliv nabíječku a kabel, ale najednou téměř ze dne na den takto "onemocněl", nechce se mi věřit, že by tam bylo zabudovoný slušně řečeno nějaký"podělátko". . L

priklad1*

Kabely jsou hrozné. Nic na něm nevidím a nenabíjí. Mně se osvědčilo tohle za dvacku. Pohnu kabelem a hned vidím jak se mění nabíjecí proud.

aliexpress.com/...

Někdo si chválí magnetický kabel. Netrpí konektory

aliexpress.com/...

hodnocení

Děkuji za postřehy. Měřák jsem objednal, použiji i jinde. Ale stále mi vrtá v hlavě to, že 8 nabíječek a 8 kabelů se "nechytá" a ta devátá nabíječka od Sony foťáku funguje jako jediná. Tu ten mobil "přijme" L

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]