Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kratší výdrž baterie z důvodu utopení mobilu

Od: rakave* odpovědí: 12 změna:

Hlavičky moudré poraďte.Vyprala jsem obyč Nokii. Rozebrala,vyušila,zapla a mobil funguje.Ale před vypráním byla výdrž baterie 3-4 dny.Nyní jen 1 den.Koupila jsem novou baterii ale výdrž stále 1 den.Takže je chyba v mobilu.Dá se ještě navrátit delší výdrž baterie,v čem je chyba? děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Velmi laicky si tipnu, že mezi elektronikou v telefonu zůstalo vlhko (to by bylo ještě dobrý) nebo nějaké soli, které působí malinký zkrat. Ten zkrat není tak velký, aby telefon zničil, ale dost velký na to, aby zvýšil odběr elektřiny k provozu.

Zkuste telefon opravdu dobře vysušit. Často se radí hodit telefon do kila rýže a nechat den v uzavřené nádobě, aby rýže pohltila vlhkost.

Pokud nepomůže pak můžete zkusit nechat vyčistit v servisu, ale to se asi nevyplatí.

doplněno 03.10.19 09:33:

beru zpět :-D Nechjte vysychat volně *smich2*

Ale jak mobil vysušit uvnitř? Jednou z rad, které kolují po internetu, je dát mobil do sklenice, zasypat ho syrovou rýží a zavřít víčko. Rýže má do sebe přebytečnou vlhkost nasát.

Jenže studie společnosti TekDry z roku 2014 ukázala, že je to jen pověra. Z mobilu, který na 48 hodin vložili do nádoby s rýží, se odpařilo 13,1 % vody. Druhý přístroj nechali vysychat volně na vzduchu. Z něj se odpařilo 14,7 % tekutiny.

Druhá varianta byla efektivnější a navíc při ní nehrozí další poškození přístroje. Prach z rýže totiž může vniknout dovnitř telefonu a způsobit tam další škodu.

rakave*
hodnocení

Takže sundat zadní kryt a obojí zasypat rýži.Bez baterie předpokladam když je nová. A na jak dlouho? Vyzkouším. Díky.

rakave*
hodnocení

Aha :) tak tedy zkusím vysušit na vzduchu.

asd1

Nestačí vysušit, ještě před sušením je nutno vypláchnout destilovanou vodou (jinak minerály z vody zůstanou v mobilu a se vzdušnou vlhkostí to je problém) = po utopení ihned vyndat baterku, propláchnout destilovanou vodou a až pak sušit. Postavil bych ho do průvanu z teplofuku...

Může tam být nejen zkrat, ale i odpálená elektronika a mobil má kvůli tomu vysokou spotřebu (často hledá síť, signál vyhodnotí jako slabý a vysílá na plný výkon apod.)

Pověra, nepověra - v mistech kde je vlhko a hrudkovatí sůl, stačí do slánky nasypat rýži a je klid ;)

id
hodnocení

4x

Také jsem utopila mobil a baterka vydržela jen den. Po všech možných pokusech o vysušení mi v servisu vyčistili ultrazvukem základní desku a mobil jede jak za mlada i na starou baterku. Ta sranda stála 350,- Kč. Nedají vám ovšem záruku ( což je pochopitelné), že se mobil tímto ultrazvukem dostane do původní podoby.

bastilo
hodnocení

0x

Zkrat (po vysušení doteď) je dle mě nepravděpodobná příčina. Já si myslím, že zkrat nastal v okamžiku utopení, prostě se baterka vybila, opotřebila. pokud ležela týden vybitá, také to není OK.

rakave*
hodnocení

Ale já mám nyní v mobilu novou baterii a výtrž také 1 den.

Jenze ono nejde jen o baterku, ale spis ze na desce zbyl bordel a dela to ted neplechu.

pavelpavel*
hodnocení

0x

Pochopitelně, že baterie je zničená. Kup novou. Však byla v horké vodě, prášku a je vyzkratovaná a zničená. Div že vůbec jde. Mobilu nic nebude.

Tazatelka už novou baterii vyzkoušela a nic ;)

Mobil by se musel úplně rozebrat a dokonale vyčistit, zbytky pracího prášku dělají vodivé cestičky a způsobují časem korozi.

pavelpavel*

Tak to pardon já to přehlédl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]