Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hlučný větrák u zesilovače

Od: kepler* odpovědí: 2 změna:

Ten zesilovač není nic moc, levný, 40W RMS, ale vadí mi, že větrák se rozběhne velmi brzy, i když ho používám jen na tak na desetinu výkonu, zvláště když je v místnosti více než 23 st. Potíž je v tom, že je hlučný. Nechce se mi jakkoliv bastlit. Je nějaké nebezpečí, když prostě přestřihnu drátek jeho napájení? Předtím jsem měl zesák o 1/2 výkonu a žádný větrák ani neměl.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Chladič je malý. Po vyřazení větráku se bude přehřívat a zesilovač začne omezovat výkon. Osobně bych tam přišrouboval větší chladič, většinou stačí málo a hlavně správně situovaná žebra, aby vzduch proudil sám od sebe a pak je větrák úplně zbytečný. Dnes je pro výrobce levnější narvat tam větrák, než kus žebrovaného hliníku *smich*

hodnocení

3x

Baslit se bude muset. Jak píše @bmbx pasivně větším žebrem anebo dát větší a kvalitnější větrák na polovinu otáček například.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]