Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak regulovat otáčky jednofázového motoru

Od: skolnik odpovědí: 6 změna:

prosím o radu. Jdou regulovat otáčky motoru u nových výrobků? Například u malé pásové pily.Děkuji za odpověd.

doplněno 30.09.19 14:48:

Koupil jsem malapa regulátor napětí plynulý tr 20, ale nefunguje to.

doplněno 30.09.19 15:10:

Jedná se o indukční motor a na ten to nefunguje

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Tak pokud je to opravdu 1fázový motor s kotvou nakrátko, tak fr. měničem...

mak*
hodnocení

0x

Obvykle se to dělá napěťovým regulátorem, ale musí to být regulátor určený pro ten motor.

jirib
hodnocení

0x

fran56ris*
hodnocení

0x

Teď jsem kupoval toto:

higarden.cz/...

Samozřejmě je spousta levnějších.Jenže u toho lze nastavit spodní otáčky,aby se s tím člověk nemusel otravovat.Navíc je odolný proti vodě,má vlastní pojistku a vypínač s kontrolkou.Dá se použít na spoustu výrobků až do 900 W.

Já jsem spokojen.Dělají i na vyšší příkon - myslím že do 2 000 W.

P.S. Nikomu nic nevnucuji.;)

fran56ris*

Tak to jsem se netrefil.

Mám pocit že takové motory nelze jen tak jednoduše regulovat.Na to by muselo být trafo se smyčkamy.které by se daly přepínat podle potřeby.Nebo starý odporový regulátor osvětlení z divadla by možná fungoval.

skolnik
hodnocení

0x

Moc děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]