Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěl bych si na dům z venkovní strany namontovat jednu až dvě kamery a jednu do vnitř. Viděl jsem,že pak je možno na telefonu vidět co se děje kolem domu a i to upozorní na pohyb před domem. Zajimalo by mě jak to funguje? Wifi mám v domě. Co nastane když by případný zloděl vyhodil jistič co je v opocení. Klíč je univerzální - čtyřhran,takže snadno otevře a vyhodí jistič. Nebo lze vymyslet i dokonalejší systém. Běžně se v obci stává,že je výpadek elektříny na několik hodin. Takže pak bych nevěděl,zda je to výpadek nebo umyslené odpojení.Jsem často v zahraničí.Na pomoc sousedů se spolehat nechci,je to polosamota.Předem děkuji za odpověd.
Kamery si na dům dát můžeš, ale musíš zabírat pouze svůj pozemek.
To že ti někdo vypne hlavní přívod elektriky do domu je možné. Pak s touto variantou musíš počítat už při návrhu zabezpečení.
Dá se to vyřešit použitím baterií, které budou napájet některé důležité okruhy, ale čím více zařízení potřebuješ v provozu na baterie, tím bude baterie větší.
Pokud chceš překlenout několikahodinový výpadek elektřiny, tak to už potřebuješ téměř bateriovou stanici nebo záložní agregát.
A použití bezdrátových kamer je taky riziko, protože použitím nějaké rušičky bezdrátové sítě přijdeš o obraz.
A protože jsi často v zahraničí, tak bys měl uvažovat o připojení zabezpečení domu na nějakou bezpečnostní službu v blízkém okolí. Protože pokud tam v případě poplachu nikdo nepřijede dům zkontrolovat, tak ty s tím ze zahraničí nic nezmůžeš.
kamera by v případě výpadku proudu měla přepnout do low FPS režimu (třeba jen 5 snímků za sekundu, nebo ještě méně) díky tomu je schopna na baterii vydržet velmi dlouho a pokud tu baterii budeš schopen další den dobíjet třeba ze solárního panelu mělo by to být prakticky nezávislé na rozvodné síti a jejich výpadcích. Wifi bych v takovém případě ale z baterie nenapájel, vždy je energeticky efektivnější drátová síť než bezdrátová a u bezpečnostních prvků má smysl použít klasický dráhový switch a kabeláž aby se předešlo možnosti rušení wifi signálu.
Chytřejší ale možná je, použít atrapu, kde ta baterie bude napájet jen blikající červenou diodu. Ono to vyjde na stejno, skutečná kamera by ti stejně neumožnila reagovat včas a rozhodně by ti ani neposkytla záznam (zvlášť ne v noci) který by byl jakkoliv využitelný.
Na tohle budeš potřebovat nějaký bezepčnostní systém. Většinou to je úložné zařízení a k němu připojuješ několik IP kamer. Přenos na mobil a upozornění by měly být řešeny přes aplikaci. Výpadek proudu budeš muset řešit nějakým záložném zdrojem, ale připrav se, že to nebude nejlevnější záležitost. Kolik máš rozpočet?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.