Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zprovoznění wifi kamery

Od: panpirko odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

mám wifi kameru Zoneway NC950 a nedaří se mi ji absolutně zprovoznit. Podle programu Searchtool se snažím změnit IP na IP, kterou mám v notebooku u wifi připojení, ale i přesto kamera není viditelná.

Nemá s tím někdo zkušenost? Potřebuji to zprovoznit. Děkuji za rady.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nemůžete mít dvě zařízení se stejnou adresou. Nastavte na kameře v poslední části IP adresy číslo jiné. Masku sítě nastavte stejnou.

panpirko
hodnocení

Vycházel jsem z tohoto videa

a tam říkali, že se to takto musí nastavit. Každopádně i když jsem zkoušel nastavit místo 10.10.10.140 (adresa wifi připojení v notebooku) třeba 10.10.10.150, stejně se to nespojilo.

hm*
hodnocení

1x

Počkej, počkej. Ty se pokoušíš změnit IPadresu v zařízení, do kterého se nedokážeš dostat? No, to se ti asi nepodaří.

Jestli ta kamera má IPadresu 192.168..., tak se musíš na tu adresu připojit z něčeho, co má taky IPadresu 192.168... Jestli jde kamera připojit drátem, připojil bych ji tak, jestli ne, můžeš zkusit i to slavné wifi. Otevři si ve WIN odpovídající síťové připojení, vyber "Protokol TCP/IP", dej "Vlastnosti" - uvidíš nastavení IPzáležitostí. Jestli tam máš "Získat z DHCP", přepni na ruční zadání a zadej IPadresu 192.168... (poslední číslo se musí lišit od IPadresy v kameře), pak to všechno potvrď a pak se zkus připojit ke kameře. Jestli v tom nastavení NEmáš "Získat z DHCP", tak dej "Upřesnit" a tam přidej IPadresu 192.168... (zas na posledním místě jinou, než kamera); ano, budeš mít u té síťovky adresy 2. Pak to zas potvrď a zkus se spojit s kamerou. Na závěr nezapomeň věci v PC vrátit do původního stavu. Jestli si netroufáš, někoho si pozvi.

hodnocení

0x

Mrkněte na gme.sk/...

Zde by mělo být vše potřebné.

Jinak pro nastavení se kamera se připojuje kabelem k routeru, ve většině případů je na něm zapnuto DHCP, které IP adresy přiděluje automaticky z volných adres.

IP adresu kamery pak zjistíte když se podíváte do nastavení routeru na seznam připojených zařízení, nebo ji zjistíte třeba přez program Advanced IP Scanner.

To sice ano, ale určitě je lepší v kameře nastavit pevnou adresu, přeci jen router může po restartu klidně přidělit adresy jiné a bude zase problém, že se nemůže připojit.

Ale toto přece vůbec nevadí, můj mobil, když vypadne proud, dostane od routeru při wifi připojení jinou IP a ničenu to nevadí.
Měl jsem pocit, že tazatel potřebuje tu IP zjistit jen pro přístup přez webové ruzhraní pro prvotní nastavení kamery.

Pokud je toto u kamer jinak tak se omlouvám.

panpirko

Myslel jsem, že IP kamery mohu nastavit i při připojení kabelu do notebooku a změním jí díky programu SearchTool, každopádně to se mi nepodařilo, takže zkusím tu možnost, kterou radíte a připojím do routeru. Doufám, že kamera potom bude viditelná jako zařízení v notebooku a já budu schopen změnit konfiguraci její IP, protože v továrním nastavení je IP něco jako 192.168. atd. a můj router distribuuje adresy začínající jako 10.10.10. atd... Mám WiFi IP kameru, ale netuším, jak jí zprovoznit, aby se připojovala přes WiFi, takže zatím jí zkouším alespoň připojit do aplikace. V návodu jsem četl, že je ještě potřeba nastavit port forwarding u routeru, to znamená, že kameře budu muset dát statickou IP adresu, aby mi ten port forwarding fungoval, ale bohužel se v návodu píše i o nastavení portu 80 a ten, když zkouším nastavit, tak mě router nechce pustit. Další dva porty 5000 a 554 se dají nastavit bez problému, ale já tuším, že ten port 80 potřebuji také.

Pokud s tím máte někdo jakoukoliv zkušenost, budu rád, když se ozvete. Jinak zatím moc děkuji za rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]