Nejste přihlášen/a.
Pokud se neživím fotografováním, případně to nemám jako koníčka, kterému jsem ochoten obětovat pár desítek tisíc za tělo + sklo, je něco špatného na focení mobilem, pokud mi kvalita takto vyfocených fotek zcela stačí? Otázka na Vás, vážení "profici"... Nebo je to jen o tom, plivnout si.
Co je na plivání o konstatování faktu že fotomobily se vyvíjejí pro ty, kteří by jinak nefotili? Parkovací asistenty se taky dělají pro ty, kteří neumějí couvat. To je prostě konstatování, ne plivání.
Ok, mohl jsem to blbě pochopit. Ale vidím to trochu jinak. Mobil mám u sebe skoro vždy, ať už někde na kole, treku, se psem... Vidím hezkou věc, můžu si ji vyfotit bez přemýšlení a když tomu aspoň trošku rozumím, tak z většiny dnešních mobilů vypadne koukatelný snímek. A nemusím sebou tahat batoh s profi vybavením ( kolikrát to ani nejde ). A ta zmiňovaná čidla? To taky primárně určitě není určeno pro ty, co neumí parkovat, je to prostě o pohodlí, člověk nemusí moc přemýšlet . A když neumí parkovat, tak ho stejně ta čidla nezachrání, bude opět stát jak blbec. Ukončeme to tím, ať se hlavně fotky líbí a čím byly vyfoceny, je vlastně jedno
Přesně tak, a nejen u fotografování. Proto lidstvo hloupne.
Je vymírající druh lidí, kteří se zajímají o to, co a jak v jejich okolí alespoň principiálně funguje. Pak jsou ti, kteří sice vědí, co která věc umí, ale mají foťák, internet, počítač atd. za bedýnku, kde jsou skřítkové. Například moje pětasedmdesátiletá matka
A dokonce jsou extrémy, kteří si myslí, že po absolvování mise v air simulátoru by uměli přistát s boeingem
Nokia 9 PureView?
Pět čoček je tam pro ty, kteří chtějí fotit, ale neumějí to a neznají principy fotografování.
Ne jakýchkoliv principů, ale principů fotografování. To co umí fotograf z foťákem, to se naprostému laikovi snaží napodobit mnohačočkový mobil
Prostě se vyvíjejí fotoaparáty za tím účelem, aby uživatel nemusel přemýšlet co a jak funguje a jen mačkal spoušť.
Tak zrovna Nokia 9 toho moc nepředvedla. Nejvíce se dnes ale používají různé druhy snímačů, tedy hlavní, širokoúhlý a teleobjektiv. Více možností v jednom balení. Teorie o hlupácích patří jinam.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.