Zdravím. Dostal jsem repráky Tesla, na kterých je ještě starý konektor viz. foto. Přemýšlel jsem jak je zapojit, protože mám možnost je připojit z hifi věže pouze přes dvojlinku, tak jsem na netu hledal nějaké redukce a narazil jsem na: gme.cz/... Bude mi stačit toto k provozu? A jaká je polarita? Nebo je to jedno? Je to asi hloupý dotaz, ale fakt se v tom moc nevyznám.. Jinak dostal jsem doporučení zkontrolovat v nich kondenzátory, podíval jsem se dovnitř a hned na první pohled jsem viděl že oba hnědé "hovňáky"mají praskliny, takže budu řešit výměnu, pro jistotu všech, nejenom hnědých. Nevíte o někom schopném v okolí Brna nebo Vyškova kdo by byl schopen je vyměnit? Díky předem
Pánové, já se jako laik zeptám. Ty ohmy na reprákách jsou jedno jaký? Ve vztahu k tý hifi věži? Mám pocit že jsme s bráchou takto odpálili televizi, když jsme na ni připojili ohmově nevhodné repro při hitpárádě Eso s Terezou Pergnerovou.
Nejsou. Ohmy (impedance) by měly být stejné na obou zařízeních. Případně můžete bez obav zapojit reproduktory s vyšší impedancí za cenu toho, že budou hrát slaběji. Reproduktory s nižší impedancí ale nemusí zesilovač ustát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.