Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení reproduktorů Tesla

Od: briggs odpovědí: 5 změna:
Zdravím. Dostal jsem repráky Tesla, na kterých je ještě starý konektor viz. foto. Přemýšlel jsem jak je zapojit, protože mám možnost je připojit z hifi věže pouze přes dvojlinku, tak jsem na netu hledal nějaké redukce a narazil jsem na: gme.cz/...
Bude mi stačit toto k provozu? A jaká je polarita? Nebo je to jedno? Je to asi hloupý dotaz, ale fakt se v tom moc nevyznám.. :-D
Jinak dostal jsem doporučení zkontrolovat v nich kondenzátory, podíval jsem se dovnitř a hned na první pohled jsem viděl že oba hnědé "hovňáky"mají praskliny, takže budu řešit výměnu, pro jistotu všech, nejenom hnědých. Nevíte o někom schopném v okolí Brna nebo Vyškova kdo by byl schopen je vyměnit? Díky předem

Zapojení reproduktorů Tesla
Zapojení reproduktorů Tesla #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ten konektor bude stačit. Reproduktory zapojte tak, aby "cvičily" oba stejně. Lze vyzkoušet bez připojení, třeba plochou baterií.

hodnocení

0x

Polarita není důležitá, ale musí být u obou repro stejně zapojená. Jak napsal ferax, memrány musí "cvičit"stejným směrem.

Konektory nejsou staré, pořád se používají, jen nejsou už tak časté.

gme.cz/...

hodnocení

0x

Doplním předchozí správne odpovědi, kdybyste náhodou nevěděl (nešlo přečíst?) jaké kondenzátory tam patří, tak tady je schémátko s popisky ;)

repromania.net/...

hodnocení

0x

Pánové, já se jako laik zeptám. Ty ohmy na reprákách jsou jedno jaký? Ve vztahu k tý hifi věži?
Mám pocit že jsme s bráchou takto odpálili televizi, když jsme na ni připojili ohmově nevhodné repro při hitpárádě Eso s Terezou Pergnerovou. :)

Nejsou. Ohmy (impedance) by měly být stejné na obou zařízeních. Případně můžete bez obav zapojit reproduktory s vyšší impedancí za cenu toho, že budou hrát slaběji. Reproduktory s nižší impedancí ale nemusí zesilovač ustát.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]