Nejste přihlášen/a.
Více tunerové satelity umožňují jeden program sledovat a druhý nahrávat. Tento dle popisu umožňuje dva programy nahrávat a třetí sledovat.
Má někdo s tímto STB zkušenosti. Jak je to s softwarovou podporou. Případně podpora EMU.
Uvítám i odkaz na jíný přístroj s obdobnými vlastnostmi.
Alespoň 2 tunery.
Možnost nahrávání (třeba i PVR)
Pochopitelně již HD
Dle doporučení asi s Linuxem
Dobrá podpora neoficiálního FirmWare
Ten přijímač má 2 tunery, tudíž může plnohodnotně pracovat pouze se dvěma programy současně. U takových přístrojů ale bývá běžné, že při nahrávání lze třetí přehrávat ze záznamu z disku. Připouštím ale možnost, že by se dalo pracovat s více programy za předpokladu, že by byly na jednom transpondéru, tedy na stejné frekvenci a polarizaci. Kdysi jsem tuto možnost viděl u nějakého jednotunerového přijímače. Byla to ale jediná výjimka, o které vím.
Co se týká doporučení, mohu nabídnout následovníka přijímače, který vlastním já, a to některý z IPBOXů v HD verzi. Blíže na fóru ab-forum.info/.... Případně ještě mrkněte na Dreambox. Ten je ale cenově už o něco jinde. Upozorňuji však - ať už se rozhodnete pro tento nebo jiný - tak neoficiální firmware na Linuxu občas vyžaduje jistou počítačovou gramotnost. Obzvlášť u přijímačů, které jsou na trhu relativně krátce.
Díky, tady sice uvádějí obě možnosti 2x nahrávání plus třetí program (jistě s uvedeným omezením, což jsem předpokládal) nebo 2x nahrávání plus přehrávání. Další možnost 2x sledovat plus 2x PIP.
Ab-forum sleduji kvůli KAONu 570 který asi půjde do šrotu. Jinak přesně nevím jaké jsou klony či následovníci toho HDBoxu. Ten HDBOX snad vychází z Octagonu. Drahý Dreambox má snad klon v Optiboxu a jak je to s tím IPBoxem nevím. A co AZBox.
Jinak kdysi jsem programoval Informix, ten běhá pod Unixem, ale spíš jen základy Unixu.
Jistě se ale najde někdo kdo poradí. Pochopitelně obměnu FirmWare vlastními silami předpokládám. Sdílení či další možnosti zatím nepředpokládám. Možná taky proto, že neznám všechny možnosti co u těcto STB umožňuje Linux a Ethernet
U některých STB ta možnost je na dva se nahrává a na třetí dívá ,ale musí být na stejné "frekvenci"jako jeden z nahrávaných programů. S Fy SEMI žádné skušenosti nemám a popravdě jsem nevěděl že exisuje. Nicméně já osobně čerpám informace tady:
Na tom fóru čerpám info pro svého GOLDEN 780. Ten nemá čtečku Cryptoworks, musí být neoficiální FW.
Koukal jsem na AZBOX digizone.cz/...
ten má taky čtečku Conax
nebo IPBOX ten snad má 2 univrsální čtečky parabola.cz/...
oba nejsou nikterak levné a při tom jsou v základním provedení osazeny jen jedním tunerem.
doplněno 19.12.09 00:22:Ten AZBOX je DVB-T ale asi bude taky DVB-S
Já osobně bych šel do GI-S 980 CRCI HD goldeny mám už několik let a naprostá spokojenost původně 8300 P a teď GI 84 PVRX
a pohoda. pokud bych šel do linuxovýho PVR HD přijímače tak asi Dreambox. přeci jenom tam bude lepší podpora než u těch českých a slovenských ,ale nejspíš bych to řešil přes PC.
doplněno 19.12.09 00:56:oprava ne GI 980 ale GI-S 508 Twin PVR
Nic proti Goldenu, sám jsem kdysi vybíral a skončil u GI 780. Mohl to být i nižší typ neboť se sloty stejně nevyužily.
Vadí mi u něho, že nefunguje týdenní časové nahrávání pokud již neopravili FW golden-interstar.com/...
Tento
je jistě zajímavý cenou ale není to HD. Navíc opětovně čtečka Conax, takže buď neoficiální FW, nebo přikoupit Cryptoworks (pokud má šachtu).
Jinak ty Twin budou mít asi hodně funkcí společných jen nevím které STB umožňují třeba editaci nahraných programů.
A v testu taky není ověřeno zda pro nahrávání ČT1 a Nova současně (jiný transpordér) na CS-LINK nebudou potřeba dvě karty.
Základní otázka asi je, zda volit Linux nebo ne.
doplněno 19.12.09 13:07:Jinak ten Dreambox je dobré STB, ale drahé. Myslím, že má levnější klony.
No crypt. dnes už nestojí svět ale já stejně jedu na neoficiální FW jsou daleko propracovanější než origo a proto preferuji GI. Dost často jou nové škoda že sat-gi.mafro momentálně "nejde"
Někde jsem četl, (asi parabola) že na CS-LINK by stejně měl CR skončit a snad Irdeto. FW se přece nechají sehnat i jinde. Moc jsem ty GI nezkoumal, ale myslím že jsou modely HD i TWIN, ale oboje najednou to zatím nevím. A že na dnešní dobu by to HD již asi chtělo.
doplněno 19.12.09 14:36:Jinak modul CR je asi za 1200,- Kč což je vlastně polovina ceny GI 780
Což o to je to pěkná mašinka. Dva vestavěné tunery a možnost dalších dvou. Určitě to má všechny vyžadované vlastnosti. Nevím ale, zda u některého STB je možné editovat nahrávku, nebo jen v PC.
A co podpora software. Ta určitě bude, ale co EMU. Myslím, že ale Dreambox má nějaké klony se srovnatelnými vlastnostmi.
Nesmím zapomenout, že cena je 22000,- Kč
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.