Dobrý den, jakou aplikaci mohu vymazat? Při čištění mobilu mi to hlásí 10 aplikací je zřídka používáno . Píše to ještě, že na pozadí ubírají kapacitu baterie.
V podstatě všechny, u kterých se píše "Nepříliš používané".
doplněno 21.09.19 07:49:
Instalované aplikace nemají žádný vliv na funkčnost telefonu. Aplikace, které nepoužíváš, klidně odinstaluj/vymaž.
houbes*
A nejdou alespoň na pozadí vypnout. Udělal jsem tovární nastavení a teď tam mám znovu aplikace, které nepotřebuji ale mám obavu, že když je vymažu v pozadí je využívají jiné pro funkčnost tefonu. Tovární nastavení jsem udělal z důvodu málo místa a uvolnilo se mi vymazem 3 GB
Smaž vše, co nepotřebuješ. Některé aplikace jsou předinstalovány výrobcem, ale to neznamená, že je musíš používat. Systémové aplikace ti to nebude nabízet k odinstalaci.
pi*
Některé půjdou alespoň deaktivovat aby se stále nespouštěli.
Proč tam máš duplicitní aplikace - takové které umí stejnou věc třeba mapy cz jako navigace waze jako navigace. Messenger/facebook taky budeš x pouzivat na komunikaci jen jednu. Pak tam máš kancelářský balík office který pokud si ho neplatíš je nefunkční ale na jeho vymazáni je potřeba Root.
Nesmyslná odpověď. Sám mám v mobilu Google mapy, mapy.cz i Waze a každou používám jindy. S tím FB/messenger je to ještě větší nesmysl, protože fb aplikace slouží k zobrazení facebooku a messenger k chatování.
Kdybys ale řešil problém s místem v paměti tak si tři navigace držet nebudeš.
douby*
Tak to jistě, ale tazatel nezmiňuje, že by řešil problém s místem. Spíš to vypadá že mu dělá starostí obecné varování že nepoúživané aplikace mohou konzumovat určitý významný díl baterie. Tady se hodí poznamenat že je to jen obecné varování a rozhodně to nemusí být pravda. Ty aplikace nemusí ve vypnutém stavu brát ani promile z baterie.Typicky třeba zmíněný waze nemá důvod jet na pozadí pokud zrovna nenavigujete takže fakt že je nainstalovaný stav baterie nijak negativně neovlivní. Navíc není navigace jako navigace a umím pochopit uživatele kteří mají ve svém telefonu současně google mapy, waze i seznam mapy ... všechny tři mají své specifické silné stránky a skoro se vyplatí, mít je po ruce všechny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.